Spektrum

De va ganska stort!










Snart träning

Nu ligger vi och slappar på hotellet i Oslo. Vi har precis ätit lunch och ska snart iväg till träning i Oslo Spektrum. Nu börjar de kännas lite på riktigt, pirret i magen börjar infinna sig och jag tror inte det kommer bli mindre när man får se hur stort Spektrum är, och inte minst hur mycke folk de rymmer! Ska försöka ta lite bilder...

Har även kollat runt lite på nätet och det går troligtvis inte att se matchen över nätet i Sverige :( rättigheter och sånt... Är dock inte säker så man kan ju om man har lust gå in på tv2.no, klicka vidare till tv2 Sumo och se vad man hittar. Tror de billigaste man kan hamna på är 59kr...

Mellandagar

Då var de mellandagar och uppladdningen inför finalen har börjat. Jag har haft en superjul hemma i Sverige ute på Gotland med famlij och släkt. Här är bild på moster Evas lilla paradis.



När vi kom ut vid halv-två-tiden på natten hade Eva dukat upp med ost, kex och vin som vi satt och mumsade på till tre-tiden.

Och efter de känns de som vi aldrig slutade äta. Vi har ätit julmat och -godis i massor. Pinneköttet som jag tog hem från Norge måste jag säga var en besvikelse, smakade inget speciellt. I övrigt har vi öppnat klappar, spelat spel, sett oss omkring i omgivningarna, grävt loss bilar ur snön, grillat korv :) Alla klappar blev jättebra, både de jag gav och de jag fick. Mysdressarna som Ida och Lina fick va de flera som blev avis på så vid tillfälle ska jag få hem fler. Pappas rosa velourdress va de inte så många som var avundsjuka på men de gav oss ett gott skratt. Likaså gjorde pappas ansiktsuttryck när han fick piratskepps-modellen för 5+åringar, de var knappt han kunde hålla sig från att börja bygga på en gång. Barnasinnet kvar kan man lugnt säga!

Idag när jag kom tillbaka till lägenheten var det hela fyra grader varmt! Tack och lov att jag fick sköna tofflor i julklapp, annars hade jag förfrusit fötterna! Men några kW och 15-20 värmeljus senare är nog temperaturen uppe i ialla fall 17-18 grader.

Träningen idag var en bra träning såhär efter ledigheten och julgodiset, ganska bra fart och intensitet och förutom några brända lägen lyckades jag nog bra. Imorgon och onsdag blir det analys av Larvik så jag/vi kommer förberedda.

Imorgon ska jag även till Clas Ohlson för att investera i en snöspade till bilen och promenera bort och gräva ut den. Tror nog att den är ganska inplogad vid de här laget.

GOD JUL ALLA DÄR UTE! Nu är jag på Gotland...

GOD JUL ALLA DÄR UTE! Nu är jag på Gotland med släkten och inväntar Kalle Anka och julklappsöppning! :) försöker även laga till pinnekjøtt (norsk julmat) och är nog ganska skeptisk. Är ju inget geni i köket direkt men har i o för sig mat-konsulten mormor till hjälp. Spännande! Hoppas ni alla får en mysig kväll med nära och kära.


De fortsätter...

Två saker håller i sej:

...Sveriges otroliga framgångar i EM! Underbart! Här i Norge är det rubriker överallt om både Norges och Sveriges matcher och jag hoppas Sverige får den media-uppmärksamhet de förtjänar i sitt hemlans också! Troligtivs får de inte det men man kan ju alltid hoppas. De går väl nån div 3 hockeymatch nånstans som är väldigt viktig att rapportera ifrån...

...min kropps vägran att bli frisk. Nu har jag vart dålig på ett eller annat sätt i snart två månader! De räcker! De började med ett inflammerat knä i drygt en vecka, efter de en staflokockinfektion. Sen kom en lätt förkylning tätt följt av matförgiftning som slog en helt ur form några dagar. Lagom tillbaka från det kom en mosterförkylning med halsont och slemhosta och hela paketet och nu tyckte kroppen de va läge att plocka upp en ögoninflammation. WTF?!
Från att på 24 år varit magsjuk en gång och ätit antibiotika en gång få allt detta på två månader... Vad händer? Tror inte den här norska luften är bra för mej... Kan dessutom säga att de inte är någe vidare att vara snorig och ta ögondroppar samtidigt! Ögondropparna letar sej på nåt sätt ner i näsan (via tårkanaler kanske) och varje gång man snörvlar till vidare till gommen... och de smakar SKIIIT!!! Fy helv**** va beskt de smakar! Blä!

Tur att de snart är jul så man får åka hem och friskna till i den svenska luften med den svenska helande julmaten! :)

Vinterfoton

Hann med att ta en fotodag förra veckan... här är några av bilderna.










EM

Vilket EM de här har varit hittills! Man kan ju inte låta bli att låta förhoppningarna stiga åt skyarna! Matchen mot Norge var helt otrolig! Har aldrig någonsin sett så bra försvar! Aldrig!
Idag har de varit fint att vara svensk här! :) Rubrikerna har varit "Sverige knuste Norge", "Norge ble slått gule og blå".

På träningen idag värmde Hannah och jag upp i Sverige-tröjor :D Tränaren hotade med straffintervaller och böter men vi stog på oss ändå. De vad de värt! Hejja Sverige!



Lyckligt slut

Efter att ha klarat av underkylt regn och tät dimma är vi hemma, safe and sound och ska bums ner i sängen! Kl 9.30 imorgon är det fysträning med intervaller och styrka...

Tack och god natt!

Va på plats i Larvik för att se Sverige vi...

Va på plats i Larvik för att se Sverige vinna mot Holland. Gøy! :) Fick även se Tyskland bli utslaget ur EM av Ukraina. De blev en rolig roadtrip! Nu hoppas vi bara att den slutar lyckligt också för vi har fått underkylt regn som väglag på vägen hem.


EM

Stort grattis till Sverige! Vilken inledning! Med vinst mot tuffingarna Tyskland ser det riktigt lovande ut. Hoppas de blir en lika bra match ikväll och en ännu bättre på fredag då jag, Birgit och Hannah åker upp till Larvik för att se Sverige-Holland.

Matförgiftad...

Igår innan mötet och träningen kände jag att jag behövde nåt i magen så gick in och köpte lösvikts-sallad på Ultra. De var de dummaste jag gjort på länge! 10 min in på uppvärmningen var jag tvungen att sätta mej för att jag mådde illa, ytterligare 15 min senare spydde jag första gången och sen spydde jag med 30-60 min intervaller fram till omkring 00.30 i natt. Jag skulle egentligen jobbat idag men så fort jag reser på mej skriker kroppen "lägg dej ner din idiot", och lägger jag mej inte ner ser kroppen till att jag gör det genom att göra mej svimfärdig...

Mötet vi hade var med Nextsport där de presenterade material de tagit fram till oss inför finalen. Det var en handduk, bag, fleecetröja, strumpor, mössa, vantar och vattenflaska. Riktigt fina grejjer :)

Nu har jag tagit bild på lilla bilen också :) Otroligt skitig men att tvätta den när de är under 10 minus blir nog inge bra.




Oljefärg

Nu har kreativa sidan vart framme igen...



Jag har använt mej av oljefärg på canvas. Eftersom jag var osäker på hur jag skulle göra dansaren så målade jag i lite fel ordning genom att göra dansaren först. Jag skissade upp kroppen med blyerts för att sen "fylla i" med olja. Efter det gjorde jag den svarta bakgrunden som jag egentligen borde gjort först. Men tycker nog att resultatet blev ganska bra :) Målade på beställning av en vän och tror han blev nöjd.

Handbollsmässigt...

Vad gäller handbollen så har vi nu börjat ladda och planera inför finalen! Nu är det allt som gäller! Vi har bland annat lagt om fys och lagt in diverse träningsmatcher, allt för att vi ska vara i toppform när det gäller. Och i toppform vill man gärna vara! Matchen kommer sändas direkt i norsk tv vilket tydligen betyder ca 1 MILJON TITTARE!! Holy f**k! Vore ju trevligt att göra en bra match.

Igår hade vi beep-test för att testa hur fysen fungerat hittills och jag är förvånad över mitt resultat. Eftersom jag har haft lite problem med knän och sen ätit antibiotika har jag inte tränat kondis på över en månad trodde jag att jag skulle försämra. Men tydligen har man skött sej bra innan och framför allt tror jag de ligger nåt i de där med att "vila sej i form" ;) Förbättrade mej några nivåer.

I linje med nya fysprogrammet så var de intervall-löpning och tung styrka idag. Intervallerna va 6min*4 och sen 4reps*4set i styrkan. Ett litet tips om man springer på löpband: ha inte för bra musik i hörlurarna! Att springa, mima, spela lufttrummor och digga med huvudet lite smått innebär helt klart en risk! Och dessutom ser man otroligt dum ut...

Sist: Vi har fått våra "boblejakker" (eller dunjackor som man säger på rikigt :P ) Passar bra nu när det är riktig istid här borta!

Vinter!

Nu är jag tillbaka i Norge efter vår lediga vecka. Jag har haft det super och nu längtar jag verkligen till julen! Det är så mysigt när man börjar julpynta och prata önskelistor och julklappar! Har nog klapparna till familjen klar men resten kräver lite mer funderande. Själv har jag redan fått bästa julklappen, bilen såklart! Har självklart glömt ta bild på den... och tänker nog fortsätta glömma ett tag till med tanke på hur skitig den är :P Men jag och lilla bilen var på äventyr i måndags då vi tillsammans trotsade vädret och körde de ca 75 milen Stockholm-Kristiansand. Körningen gick hur bra som helst men tog på grund av snön lite längre tid än de var tänkt... Eniro säger att de tar 8 timmar... jag säger 13 timmar! Vädret hade bestämt att de bara skulle finnas en körbar fil och att snittfarten där skulle vara max 80 km/h. Men med bilstereon + massa MB bra musik och en för en gångs skull o-trött Emma gick de fint.

Nu är jag alltså safe and sound i Kristiansand och tog igår med bilen på ytterligare ett litet äventyr, denna gång till IKEA. Bagageutrymmet är ganska bra :) Kaosnivån i lägenheten minskade drastiskt och tre till banankartonger är tömda. Bästa köpet från igår är dock inte nåt från IKEA utan från Kid (typ Hemtex), köpte sängkläder i flanell! Ska bli sjukt mysigt att testa! Man rekommenderades att tvätta dom innan användning så har fått hålla mej lite.
När vi ändå pratar shopping kan jag även berätta att jag i Sverige gjorde några smått pinsamma inköp... Jag köpte godis för över 400 kr, på beställning från Norge. Va ganska kul att bara gå och plocka allt typ av godis man kunde tänka sej men folk tittade lite konstigt på mej när jag lastade upp på bandet... Hjärt- och kärlsjukdomar, ja tack!

RSS 2.0