Vipers - Levanger (NM)

Efter att ha spelat en riktigt dålig match är vi trots det vidare i cupen eftersom vi var minst dåliga på plan idag, och det räcker ju faktiskt. Hela matchen var jämn och jag tror vi turades om att leda med några mål även om Levanger nog gjorde det mest. I slutet låg vi under med 3 mål tror jag men hämtade upp och gick om.
Jag hoppas vi kan bjuda hemmapubliken på en bättre match på lördag då vi klockan 15.00 tar emot Byåsen som är tippade att ta seriesilver. En sak är säker och det är att om vi spelar på samma sätt på lördag som vi gjorde idag så blir det storstryk!

Jag har precis kommit hem från restaurangen Jonas B. där vi äter efter varje hemmamatch. Väldigt trevlig tradition, idag blev det en god pastarätt för min del och de flesta andra tog pizza eller kycklingbruchetta.

Nu är det läggdax för mej, känner att jag behöver många timmars sömn.

God natt alla där ute!

Hemmahelg fortsättning

Wohoo, jag har lärt mej en till fiskrätt! Sej med citronpeppar och persilja tillsammans med exklusivt felix pulvermos! Fit for the Ritz! ...och titta mamma, grönsaker!



Blev faktiskt väldigt gott och va dessutom enkelt.

Imorgon är det dax för match igen. Då möter vi återigen Levanger men denna gång i NM-cupen och på hemmaplan, thank god! Hoppas på att jag kan prestera bättre imorgon än jag gjort på träning idag och igår för har inte gått så där strålande direkt. Match är match, då är det annan sinnesstämning och andra förutsättningar.

Håll tummarna för oss!

Hemmahelg

Tillbaka i Norge efter en helg hemma med familjen. Det var riktigt härligt att komma hem och som ni säkert förstår tog jag mej inte tid till att blogga utan gjorde annat den korta tiden jag hade på svensk mark.
Helgen bjöd på goda familjemiddagar, fika med kompisar, en mysig filmkväll, självklart handboll i Nacka bollhall, lite sällskapsspel med mera. Fick även se ena systerns nya lägenhet som var supermysig.

Men nu är jag alltså tillbaka och sitter för tillfället och väntar på att mitt experiment till middag ska mumsa till sej i ugnen. Blir sejfilé idag, eller det är vad som är planerat i alla fall... Skiter det sig blir det makaroner och köttbullar, svenska köttbullar! När jag flög till Sverige vägde min väska som jag checkade in 4 kilo, på vägen tillbaka till Norge vägde den drygt 17 kg. Tillbaka från Sverige hade jag alltså sällskap av köttbullar, bacon, felix gulaschsoppa, blodpudding, falukorv, snabbmakaroner, diverse kryddor, en massa extra tuggummin och inte minst två av Ida's smarriga hembakade bröd :D Nu kan jag laga riktig mat igen! Men inte allt på en gång, måste spara lite på det goda = sej till middag.

...matdax... fortsättning följer...

Stockholm here i come! Sitter på flygbusse...

Stockholm here i come! Sitter på flygbussen och får snart se min kära stad och familj igen :)


Proppmätt

Efter matchen i söndags fick jag med mej massa äpplen hem, sådär en tre-fyra kilo. Vad gör man? Jo! Äppelpaj! :) Eller snarare många små i muffinformar. Mums! Så där blev jag av med.. eh, ett kilo...
Nu har jag ett kilo kanel-och-socker-marierade äppelbitar i kylen och fyra äpplen i fruktskålen kvar...
Vad kan man mer göra med äpplen?

I övrigt så är det inte många timmar kvar innan jag flyger hem! Biljetterna är bokade och kl 12.00 landar jag på Arlanda! Ska blir så härligt att träffa alla igen!

Larvik-Vipers nr 2

Har inte fått tag på några bilder än men såg precis att det skrivit lite på Vipers hemsida och med texten har de lagt upp en väldigt charmig bild på mej. Warface och frisyr!

http://www.vipers.no/vipers_kristiansand_k/artikkel/27743

Blev väldigt glad och nästan generad när jag läste texten :) Hur ska jag kunna överträffa mej själv till nästa kamp?

I övrigt så har det vart en dag med individuell träning. Har vart på gymmet och försäkrat mej om att jag kommer ha träningsvärk även denna vecka. Imorgon hoppas jag på fint väder så kanske man orkar masa sej ut på en löptur. Det har regnat massor de sista veckorna så har mest blivit tid på löpbandet. Vore också trevligt att kunna cykla hem från jobbet och vara torr när man når dörren. En sak att ta med sej från Sverige: regnkläder!

Larvik-Vipers

Klckan är mycket men en liten uppdatering ska hinnas med. Tyvärr fungerade det inte att uppdatera från mobilen idag varför uppdateringen är lite sen.

Vi har spelat mot Larvik och resultatet blev 26-18 (12-12). Som siffrorna visar spelade vi en riktigt bra första halvlek, framför allt bakåt. Att släppa in så lite mål mot Larvik som är ett otroligt målproducerade lag är riktigt bra. Tyvärr tappade vi nog lite koncentration och tålamod i andra halvlek vilket gjorde att vi inte lyckades lika bra framåt. Men jag tycker vi ska vara nöjda med matchen. Det var en riktigt rolig match att spela och jag ser fram emot när vi ska få ta emot dem hemma. Vem vet vad vi kan lyckas med då! Tyvärr kan jag inte säga vem respektive lags bästa spelare blev för arrangörerna hade misslyckats med att få dit en jury. Personligen tycker jag det var väldigt synd för tror kanske att jag hade haft en lite chans på titeln. I alla fall i första halvlek presterade jag riktigt bra med 4 mål och två eller tre tilldelade straffkast. Kalla mej skrytsam men jag är faktiskt nöjd med min insats och extra glad att jag lyckades prestera mot ett så bra lag som Larvik.
Till matchen hade vi även med oss vår duktiga fotograf Atle och jag tror att jag kanske kan få några av bilderna från matchen så jag kan lägga upp de här. Håll tummarna.

Vidare har jag nu fått reda på att en av mina läsare är tränare Peder så nu vill det till att passa lite på vad man skriver. Vill ju inte råka babbla bort speltid... ;)

Nu är det dax att sova och ladda inför en ny vecka. Det ska tränas hårt måndag-torsdag för fredag-söndag har vi fått ledigt så vi som bor en bit bort ska hinna åka hem! Imorgon ska jag boka flygbiljetter! Saknar er alla där hemma och lääääängtar till helgen!

Torsdag

Idag va en riktigt bra träning. Vi har haft lite dålig kvalité några träningar men idag så tog vi in mer tävlingsmoment och genast skärpte alla upp sig. Vi körde minimatcher, till att börja med försten till tre och sedan försten till fem. Förlorarna fick nån bestraffning, stegringslopp, armhävningar, sit-ups... I den sista kampen körde vi även med att om man gjorde ett tekniskt fel fick man "rött kort", det slutade med att vi spelade 4 mot 5 i slutet. Bestraffningen i de två sista matcherna skillde sej lite också, förlorade man ska man imorgon ta med sej mjölk och choklad till träningen :D ska bli gott! Tyvärr va ju jag i förlorande lag så får köpa med det själv men ska bli gott lika väl. :)
Nu har jag även fått filmer på Larvik och de matcher vi har spelat hittills, så imorgon och lördag blir det analys. Man lär sig verkligen mycket på att se sig själv spela.

Just de! Har även i veckan sett mitt första avsnitt av Greys Anatomy. I tisdags åkte jag, Lindy och Katrine hem till Birgit på tacos och TV. Det är tydligen tradition varje tisdag så nu ska jag göra ett försök att följa Greys. Ska låna tidigare säsonger av Hannah och jobba på att komma ikapp lite, är tydligen typ säsong 5 nu...

Go natt och hoppas på en solig skön dag imorgon.

Dagen i punktform...

Idag har jag...

...på väg till jobbet sparkat på en av två pappmuggar som låg på cykelbanan. När jag cyklade hem låg akkurat samma muggar kvar på samma ställe.

...bytt fyra bajsblöjor.

...cyklat nästan två mil.

...prestenterat mig för alla förldrar på dagiset.

...troligtvis ätit för lite.

...inte gjort nån av de småsaker som jag borde gjort.

...njutit av doften av sköljmedel i min lägenhet.

...gymmat och tagit ett lugnt löppass.

...bloggat och därmed ännu en gång misslyckats med att lägga mej tidigt.

...sist men inte minst precis sett att Skuru spelat lika mot Eslöv nere i Lund! Vilket styrkebesked! Bra jobbat tjejer! Inte illa mot ett lag som är tippat att toppa serien, och nere i Skåne dessutom.


Glömde!

Självklart ett STORT "LYCKA TILL" till Skuru imorgon!!

Kom igen nu tjejer! Bara ordet "Eslöv" borde räcka för att få er alla att tagga upp järnet!! Tror ni alla vet på ett ungefär vad jag hade sagt inför matchen så behöver inte skriva det här ;) Se till att ge dom en sån j***a match att de knappt vågar sej upp till Stockholm sen!

...mer info

Det blev alltså en härlig vinst i första hemmakampen och det känns hur bra som helst! Vi gjorde ingen höjdar match men vann ändå. Att ha vunnit och ändå ha mycket att förbättra bådar gott inför framtiden! Bäst idag var Michelle vilket var extra kul eftersom hon hade familj hemifrån Danmark på besök. Jag noterades för 2 mål och lyckades även få fram ett straffkast. Bakåt spelade jag inte så mycket eftersom vi bytte anfall-försvar nästan hela matchen.
Idag hade de även fått upp de roll-ups som jag närmt tidigare. Jag tycker nog att jag ser lite konstig ut på min bild men de tycker man väl alltid om sig själv. Det var i alla fall coolt att få se sig själv på en affissch när man kom in i hallen.




Me and myself :)


Efter matchen åkte vi allihop till restaurangen "Jonas B" inne i stan som klubben har ett samarbete med. De flesta unnade sig en pizza :)

Nu är det läggdax. Imorgon är det först jobb 8-15.30, sen snabb sväng till gymmet och sen föräldramöte på jobbet kl 19 :S Får se hur de går...

VINST! 29-26. Wohoo! Nu ska vi in till sta...

VINST! 29-26. Wohoo! Nu ska vi in till stan och äta allihopa. Pizza! :) skriver mer senare ikväll. Hopp och sväng, TVÅ POÄNG!


Då var det dax!

Today is the day! Idag är det hemmapremiär och fjärilarna börjar samlas i magen! Matchkläderna ligger framme tillsammans med ett par nytvättade och efter en sväng med hårfönen torra strumpor (eftersom tvättmaskinen krånglade lite igår drog tvättandet ut på tiden och stumporna hade inte riktigt hunnit torka. Men dom e rena!).

Klockan 18.00 är det avkast och det går att följa matchen via online-rapportering på handball.no ("kamper online" i högermarginalen).



Ikväll ska jag alltså visa att Vipers gjorde rätt i att värva mig och att jag var värd varenda krona.

Med strumporna som insats...

Nu har jag installerat tvättmaskinen och satt på första maskinen. Om allt går som det ska så har jag snart ett gäng rena strumpor :) Vore ju härligt att få spela första hemmakampen i rena strumpor.
I väntan på de förhoppningsvis bländande rena fotbeklädnaderna så är det handboll på tv. Norsk TV sänder idag Tertnes-Byåsen. De sänder minst en kamp varje omgång så får se när man själv får vara på tv.
Är nog dax att peta i sej nåt å äta också, börjar kurra lite i magen.

Vidare i NM

Igår spelade vi ytterligare en match i NM och det mot div. 2 laget ÖIF Arendal. Vi skötte oss ganska bra och vann med 43-17. Jag har fortfarande lite problem med de nya reglerna och åkte på en utvising och nån felaktig spärr men annars gick det bra, fick in 6 mål och var tillsammans med Igunn och Vikki bäste målskytt :)

Nu har jag tillslut fått tag på helgens tidning också, med JÄTTE-artikeln om mej, Louise och Vipers:

I artikeln tippar de även hur serien kommer sluta och vi hamnar tydligen på en femteplats:

1. Larvik
2. Byåsen
3. Storhamar
4. Tertnes
5. Vipers
6. Stabäk
7. Nordstrand
8. Levanger
9. Flint
10. Sola
11. Selbu
12. Fredrikstad Blk.

På söndag möter vi Storhamar i den första hemmamatchen för säsongen! Är så otroligt spänd på att få spela hemma! Ska bli kul att se hur publiken här är.

Från och mer igår har vi ett uppdrag från vår fystränare också, vi ska skriva upp allt (ja, allt!) vi äter och när. Igår kväll tittade jag på vad jag stoppat i mej under dagen och måste säga att jag är lika bra på att äta som att spela handboll :) Man hinner få i sej ganska mycket under en dag. Sen ska vi räkna ut energibalanser och även göra en kroppsanalys.

Kl 14:16 Tre vindruvor (en liten och två stora)

Viadre info...

Som sagt blev det vinst igår med 20-17. Hela matchen var jämn och spelades i stort sett helt utan stilpoäng. Publiken väsnades något fruktansvärt, alla klagade på dommarna, en i vårt lag (Lindy) fick rött efter att ha trasslat ihop fötterna med en kontrande motståndare... De enda stilpoängen trillade in när Vikki gjorde på mål en japan i slutsekunderna.

Gamlingarna tar det lugnt på bänken.


Uppvärmning.


Hotellet vi bodde på i Trondheim låg i ett område som hette "Hell", haha. Låter väl hemtrevligt.


På natten var det någon märklig incident i restaurangen, så på morgen va ghostbusters där och städade upp.


Sista bilden, tänkte dela med mej lite av de vackra vyerna som bussturer genom Norge bjuder på.

På onsdag är det dags för kamp igen men då ytterligare en NM-cup match. Denna gång är det ett div 2 lag nån timme härifrån. Om vi spelar som vi ska blir det ingen spännande match och vi får chansen att träna igenom våra spel och troligtvis ge alla spelare speltid.

Härligt att se att Skuru presterade i turneringen. Hoppas och tror att Skuru kommer vara att räkna med till serien! Ska bli intresant att läsa om vad som sägs på elit-konferensen om alla lag. Kul att damhandboll.nu rapporterar om våra matcher också, de har ögon och öron med överallt :) Synd att norge inte har en lika bra sida för sin damhandboll.

De blev vinst 20-17 efter 60 intensiva min...

De blev vinst 20-17 efter 60 intensiva minuter. Levanger-publiken vet då hur man väsnas! Vicki blev utsedd till vår bästa spelare. Mer info kommer sen.


Söndag morgon

Vilken middag vi fick igår! Vi hade beställt lasagne men eftersom hotellet inte hade tid att fixa med det samtidigt som deras enorma buffé fick vi äta buffén! Mmmm, så mycket gott! Potatisgratäng, lamm, rödvinssås, kyckling, lax i alla former, rostbiff, sej, vanlig potatis, pasta, ragu, sallader med räkor och kräftstjärtar och sist men INTE minst efterrättsbordet! Även om man tog en pyttebit av allt var man tvungen att gå två gånger, fyra typer av cheesecake, choklad- och caramelpudding, brownie, en supergod jordnötskaka, frukt och bär, chokladgodis, citronkaka, maränger, lingon- och hallonpaj, flera typer av goda ostar... Blir hungrig barea jag tänker på det, tur att det är lunch snart. Frukosten var också kanon, det bästa som fanns där va pannkakor med blåbärssylt! Det har jag inte ätit sen mamma gjorde ordning pannkakorna åt en. Jag ska köpa blåbärssylt när jag kommer hem!

NU är det lunchtime och sen avresa mot hallen!

I väntan på mat

Nu är vi framme i Trondheim och sitter på hotellrummet och väntar på middag. Flygresan via Olso avklarad...


På flygplatsen i Oslo tittade vi på Viborg-FCM via webbsändning, Viborg vann.


Framme i Trondheim.

Det närmar sig...

Nu är seriestarten inte långt borta! Imorgon flyger vi upp till Trondheim för att på söndagen kl 15.00 möta Levanger. Är så sjukt otålig! Vill vara där nu!

Idag blev det gårdagens shopping. Var alldeles för seg igår så kom aldrig iväg. Men idag blev det nya jeans, två leggings och en tjocktröja, allt på rea :) Nöjd! Har även ökat mina vuxenpoäng massivt: jag har köpt tvättmaskin! De ni! Hittade en liten maskin på norska motsvarigheten till blocket.se som jag nu har stående nere under tak på bakgården. Anledningen till att den inte kommit längre än så är för att det var tillräckligt jobbigt att SJÄLV få den så långt! Få upp den tre våningar till var inte aktuellt! Antingen får jag lura hem nån från laget eller gå över och flirta lite med byggkillarna från bygget bredvid på måndag. Hur som helst, hakuna matata, det löser sej.
Nu är det dax för middag och att packa ner det sista i väskan. Vi bor på hotell uppe i Trondheim så kommer nog kunna uppdatera lite därifrån. Efter matchen kan de nog dröja men sms:ar hit resultatet i alla fall.

Over and out

Första officiella matchen

Igår spelade vi den första officiella matchen för säsongen, eller över huvudtaget för min del. Vi mötte som sagt Närbö som har sin hall strax utanför Stavanger, ca 3 timmars bilfärd bort.
Det blev inte en speciellt spännande match då Närbö spelar nån eller några divisioner under oss. Det slutade 35-14 till oss efter 17-8 i paus. Jag tror att den längsta i motståndarlaget var omkring 1,75 så det var lite julafton på linjen, även om dessa nya regler om spärrspelet ställde till det lite. Under matchen fick jag in 7 mål och slutade därmed som topscorer :) Inte illa att inleda officiella säsongen med, har gett mej själv en klapp på axeln. http://www.fvn.no/sport/handball/article789419.ece

Idag har det varit egen träning och då restitutionsträning i form av en lång lugn löprunda på ca 50 min och sen balans- och kordinationsstyrka på gymmet. Innan jag fick sätta igång att träna fick jag och Louise Pedersen dock posera framför kameran tillhörande fotografen från den ena lokaltidningen. Det ska bli intressant att se de bilderna sen, vi blev fotade inne på gymmet medans vi "gymmade". Lite halvpinsamt att fotas inne på ett knökfullt gym, va ju några som glodde och undrade va f*n vi höll på med.
Kom på att vi ju faktiskt haft fotografering med laget också! Dagen efter vi kom hem från Növlinge sågs vi alla i hallen för att ta lagbild, individuella bilder och även bilder till "idol-kort" och roll-ups (typ stora affischer) som ska stå i hallen under hemma matcher tror jag. Om man vill ha ett signerat "idol-kort" är det bara lämna intresseanmälan som kommentar, haha! Roll-up-bilderna såg ut att bli riktigt coola och ser fram emot att se hur de blev! Lovar att lägga upp här så fort jag får möjlighet.

Imorgon är det jobb till 12 och sen tror jag nog det kan bli lite shopping :) Ett par nya jeans och nån t-shirt kanske... Ska också spana lite på dels en egen cykel (lånar ju tränarens pyttecykel nu) och dels på det som står allra högst upp på önskelistan nu: en systemkamera! Men cykel och kamera blir de nog bara till att titta på imorgon, fyller ju trots allt år snart *blink blink* mamma o pappa :) Presentkort kanske?

RSS 2.0