Bubblor

De är svårt att sikta med såpbubblor...






Selbu - Vipers

Vi spelade fantastiskt bra i första halvlek med högt tempo och få fel. Selbu hängde inte alls med och kom inte heller igenom vårt uppställda försvar. Vi drog ifrån i siffrorna och kunde fått en riktigt fin halvtidställning om vi inte kommit av oss lite i försvar de sista 5-10 min då vi släpper in lika många mål som Selbu gjort dittills, dvs 4-5 st. I andra halvlek går vi in med lite fel attityd och slappnar av lite väl mycke. Jag tror inte segern egentligen var hotad med de får komma lite onödigt nära. Trots allt är de en väldigt jämn serie och i slutet kan målskillnaden spelan roll... Hur som helst fick vi med oss två poäng hem vilket är väldigt skönt efter att ha varit borta i nästan 2 dygn. Hade vart riktigt surt att ha suttit där uppe i så många timmar och sen komma hem tomhänt. De borde ha slutat omkring 28-19 men blev tillslut 28-23(16-9) och vi har klättrat upp till en 6:e plats i tabellen (7:e om Levanger vinner mot Selbu vilket är troligt).

Inför Selbu - Vipers

Ligger uppe på hotellrummet och bränner tid. Har precis avnjutit en utsökt hotellfrukost vilket är de absolut bästa med bortamatcherna: all god mat! Igår fick vi buffé både till lunch och middag! Mmmm! De va för övrig en av de tre sakerna vi gjorde igår... Vi flög, åt och sov... Nej, vi promenerade lite också, så fyra saker. Vi lyfte från Kr-sand kl 8.30 och kom hit 11.30, och spelar match vid 16.00 i eftermiddag. Vi har ju haft gott om tid att slappa efter resan i alla fall.

Vår match skulle egentligen ha sänds på tv i ett dubbelarr med Byåsen som spelar efter oss...Men de blev de tyvärr inget av, varför vet jag inte. Kanske lika bra för vår de så kan vi va lite mindre nervösa och stressade och koncentrera oss på att vinna, vilket vi skulle behöva.



Vi har 6 matcher kvar och alltså 12 poäng kvar att slåss om, 12 poäng som vi har alla möjligheter att ta. De vi har kvar att möta är Selbu, Nordstrand, Fredrikstad, Sola, Stabaek och Flint. De är topp 8 som går till slutspel och de vore ju kul att få spela en kvartfinal i alla fall.

Oj så de kan gå fel...

Jaha, nu känner jag för att skriva ett sånt lite trist och gnälligt inlägg... Snön faller utanför i stora flingor, vilket den har gjort i två dagar. Sen i tisdags morse har de fallit 3-4 dm och de ska komma mer... Om Gud bjuder på så mycke snö tycker jag han kan bjuda på fyrhjulsdrift och garage också! Lyssna nu Gud, extremt snöfall är coolt på julafton och sen kanske en eller två gånger till men nu är de liksom inte kul längre! Så många gånger som jag kommit ut till bilen med dels en dec snö PÅ bilen och sen även en fin 3 dec plogvall RUNT bilen! Ska jag säga nåt positivt med snön så är de att de är sjukt kul när vi går ut med ungarna på jobbet. En halvmeters-unge i 40 cm snö är kul! :) Och inte misstolka nu, ungarna tycker också de är hur roligt som helst! Idag grävde vi en snötunnel!

Annat som går fel just nu är att jag är inne på fjärde antibiotikakuren på fem månader... Håller fast vid att jag inte tål Norge... Nu har jag nåt som kan vara en infektion i lymfkörtlarna. Istället för en godisskål skulle jag kunna ha en skål med antib-piller på vardagsrumsbordet.

Igår höll jag på att bränna söder hela handflatan på spisplattan men klarade mej som tur var lindrigt. Glömde att jag slagit på plattan på max och skulle sopa bort nån smula eller nåt med handen. Einstein! Massa kallt vatten och idag ser huden lite konstig ut...

1986 så small Tjernobyl, störtade Challenger, mördades Olof Palme, dog Phil Lynott, dog 1700 pers av vulkangaser i Kamrun, brinner hotel Caledionien i Kr-sand ner tillsammans med 14 pers, dör 1000 pers i jordskalv i El Salvador, föds Lindsey Lohan... och jag... Antingen så passar jag in bland tragedierna, eller så väger jag upp allt de dåliga :D (tillsammans med att Triss-lotten introduceras, Usain Bolt föds och Nintendo Entretainment Sys kommer till Sverige).

Eh... "Rubrik"

En vecka sen sist...

I veckan spelade vi mot Tertnes hemma och vi gjorde en Vipers-favorit-i-repris genom att först spela bra och hålla jämna steg och sen ha en totalkollaps så vi tappar matchen eftersom vi som vanligt väntar så länge med att börja spela bra igen så vi bara nästan kommer ikapp... Vi förlorade med två mål...

I fredags kom syster Ida hit och vi har haft en toppenhelg! Fredag blev middag med avokade m skagenröra och sen gulashsoppa. Senare såg vi "The fighter" på bio som va en riktigt bra film. Mark Wahlberg och Christian Bale två tummar upp, tror till och med filmen hade flera Oscars-nomineringar. Lördag blev en slappdag med film och en liten tur på stan för att sen gå ut med handbollstjejer och kollegor på kvällen. Fest fest fest! De blev förfest hos Birgit där vi bland annat testade nån sockerdrypande äppelsprit och nåt tyskt 50%igt gift som tydligen innehöll äkta guldflagor(?!). Undrar hur nyttigt de va att få i sig?! Vi hade även Marie-kex-kastning och ordentligt med skönsång :)

Idag har av förklarliga och självvållade själ vart en seg dag men har ändå fått lite gjort. Skjutsade syrran till flygplatsen och har sen städat igenom lägenheten och till och med våttorkat golvet. Från det bombnedslaget det var i morse är de nu beboeligt.

Om jag nu blickar framåt så är nästa sak att se fram emot vår böte-kassa-fest i slutet på mars och en banan-pizza-och-bio-kväll med kollegorna (obestämt datum). Här i Norge har de aldrig hört talas om banan/curry-pizza så måste ju introducera den! Sen så är de tätt med matcher fram till sista seriematchen 2 april så blir svårt att klämma in nån Sverigeresa tyvärr...

Nu ska jag slänga ihop en liten taco/nacho-middag...

De va den helgen

Helgen susade förbi, söndag kväll och måndag imorgon.

Det har vart en ledig helg utan match då vi spelar på onsdag. Igår var jag på kostymfest hos en kollega som fyllde år. De blev en fartfylld kväll. Jag gick som stålmannen efter att jag pysslat ihop utstyrseln hemma, blev riktigt nöjd :) Blåa nylonstrumpr, lite rött tyg och röda bikinitrosor, awsome! Tog lite tid eftersom jag inte har symaskin men bra blev de! Fick till och med Stålmannen-frisyren :) Den rök senare på kvällen för ärligt talat så är den skitful...



Det var ju sen tänkt att vi alla skulle gå ut på byn i våra kostymer men sen bytte en om och sen hakade alla på... Tur att man bor centralt så man kunde kila hem och byta för jag hade ju inte tänkt på att ta med ombyte... Hade vart lite pinsamt att ensam gå utklädd som stålmannen :S
Blev ju inte ute så länge eftersom de är match på onsdag men va kul att komma ut och skaka lite rumpa :P Va länge sen...

Färger och makro

Testade lite hemma med lite olika bakgrunder. Bakgrunderna är bara kläder i diverse färger som jag hittade i garderoben...











Byåsen - Vipers

Den blev en knapp förlust med 23-21, ett helt ok resultat på bortaplan. Bakåt fortsätter vi att spela strålande men framåt har vi att jobba på. På grund av lite ogenomtänkta skott bjuder vi på kontringar. Av de 23 målen vi släpper in är nog bara hälften mål där de tar sig igenom vårt uppställda försvar, resten är kontringar, mål på uppställningar vid passivt och ett och annat skitmål. I stort sett är vi nöjda med matchen men tar med oss några saker att jobba på.

Nu är de läggdax för imorgon är det väckning och frukost kl 5.00 för att gå till flygplatsen 5.30. Usch :S

Inför Byåsen-Vipers

Som jag har sagt inför i princip alla andra matcher: Imorgon måste vi bara "få till det" så ha vi alla chanser att vinna. Byåsen är seriens näst bästa lag och är definitivt tufft motstånd men inget är omöjligt. Då vårt försvarsspel funkar har alla lag de jobbigt mot oss och de ska Byåsen också få känna. Hemmamatchen mot de förlorade vi med 31-27 efter en match präglad av dumma beslut och tekniska fel.
Byåsen håller till i norr utanför Trondheim så det blir flyg och några timmar på Gardemoen innan vi är framme. Sen kommer vi hem igen onsdag morgon och då är de raka vägen till jobbet.
Jag hoppas på att jag hinner uppdatera lite mer på hotellet imorgon, kanske inte innan matchen men i all fall efter då  förhoppningsvis får skriva om en vinst och en bra match.

Sov gott så länge, bra sömn förlänger livet!

Dolda talanger

Första halvan på helgen har vart bra. Som sagt har vi ledigt från kollektiva träningar, så har en del tid att lägga på sånt jag har lust med... dsv träna...
Igår blev de bara en snabbis till gymmet efter jobbet, nån timme med diverse benstryka. Efter en sväng till matbutiken va de hem och upptäcka sin dolda talang :) Jag lagade en alldeles fantastiskt god variant på boullabaisse (= fransk fisk- och skaldjurssoppa för alla er osofistikerade falukorvsätare :P ). Vill därmed gärna säga att det medför att jag har en talang för matlagning, men om jag ska vara helt ärlig är de nog bara faktumet att jag är läskunnig som gjorde att de lyckades... Gjorde ganska mycke by the kokbok, men gott blev det i alla fall :) Stolt!

Idag blev det närmare 2,5 timmar på gymmet med först drygt 1,5 timme yoga och sen 30 min simning. Upptäkte två saker: jag är väldigt orörlig i benen (muskulärt då, ledbanden är alldeles FÖR välstretchade) och simning är bra konditionsträning om man bara andas in vart tredje simtag. De där med andningen är bra på två sätt, dels det uppenbara att man gör de jobbigare för kroppen genom att begränsa syretillgången, men också att man automatiskt höjer tempot eftersom man vill komma fram till simtaget där man får andas. Genius!

Väl hemma sen blev det en middag med mer av den utsökta soppan och även lördagspimpad med en förrätt bestående av lite chips och en efterlängtad öl :) Till efterrätt blir det nog fruktsallad med lite grädde som är helt omöjlig att vispa fluffig. Satt och vispade i 20 min igår utan framgång... Men tänker mej att det får funka lite mer som vaniljsås är grädde och då är de helt ok till fruksallad.

Vipers - Larvik

Min uppladdning inför den här kampen kunde ha vart bättre. I söndags kom vi hem sent från Hamar, omkr 23.30 och jag började jobba tidigt måndagmorgon, där emellan blev de inte många timmars sömn. Måndag kväll planerade jag att ta ikapp lite sömn men så är man ju så dum att man "ska bara in och kolla lite" på internet innan man lägger sig och så hoopsan va klockan tolv... och började tidigt tisdagen också. Till råga på de så blev de få timmarnas sömn inte så bra sömn. Igår gick jag i alla fall och la mig i god tid men sov fortfarande dåligt och vaknade långt innan klockan ringde kl 6.00.
Träningen igår va total katastof där jag hade koncentartion och fokus som en 5-åring och ingen som helst förmåga att tackla motgångar... Dessutom är de j***igt svårt att ta sig ur nåt sånt när resten av laget också tränar med noll motivation. Att träna när man själv tycker att handbollen för tillfället är tråkig är ok, men när man tränar med den inställningen tillsammans med ett lag där hälften verkar ha samma inställning känner man att man hellre hade stannat hemma.

Trots sega träningar lyckades vi idag leverera en hyfsad match mot Larvik, jag tycker siffrorna är lite missvisande mot vad vi hade kunnat åstadkomma. Frammåt är vi lite för snälla och blyga men bakåt tycker jag bitvis vi ställer upp med ett härligt 6-0-försvar. I slutet på första har vi en dålig period då Larvik går från 5-9 till 5-17 vilket inte är lite att hämta upp. Halvtiv 6-18. Ändå kliver vi in i andra med vad som kändes som det bästa 6-0 som vi spelat hittills och leder 2a med 6-3 efter 11 minuter. Sen gör Larvik 4-1 och efter 15 min står de 7-7. Sen turas vi i princip om att göra mål och halvleken slutar 14-13 till oss, slutresultat 31-20. Jag tror vi hade kunnat få bättre siffror om vi stått kvar i 6-0 istället för att träna på vårt 3-2-1 som inte riktigt funkade, många gånger så blir vi räddade av vår målvakt Silje som gör en helt otrolig halvlek. Men de är lätt att vara efterklok.

Nu har vi egen träning fram till söndag då vi ska börja förbereda oss för Byåsen som vi möter borta på tisdag. Ska bli härligt med egen tid! Kanske hinner fota och skissa lite... och sova!


Storhamar - Vipers

Det blev en härlig seger mot Storhamar där vi som lag sliter och kämpar hela matchen och tillsut vinner med 5 mål, 28-23. Hemresan blev väldigt mycket behagligare med två poäng i bagaget!

Inför matchen hade jag glömt att tvätta matchstället så jag hade två poäng i den från Levanger-kampen. Efter matchen hade jag fyra... Hannah och jag skoja lite om att man kanske skulle ta och samla poäng i matchstället och inte tvätta de förrän man förlorar. Inför Larvik-matchen tvättade jag allt men vem vet, om jag inte gjort de kanske de hade gått annorlunda...

RSS 2.0