Ny vecka...

Några veckor framöver kommer jag spela med armbågs-skydd. Efter att ha pratat med sjukgymnasten visar det sig att jag har slagit armbågen i golvet lite för mycket och har irriterat en slemsäck. Den skulle troligtvis lugna ner sig på några veckor och hoppas verkligen på det för ska jag vara ärlig gör det så sinnessjukt helvetes ont ibland! Nåt jag gärna skulle leva utan...
Nu är "Big Bang Theory" slut och jag ska slänga i det sista i väskan inför matchen imorgon. Jag jobbar till 12.00 och sen åker vi mot Stavanger 12.45.

To be continued...


Fotbollsmatch

Helgen avslutades med en fotbollsmatch på Sör Arena, IK Start mot gästerna Rosenborg. Efter att ha delat ut lite reklam för Oxygo fick gå in och ta plats på VIP-läktaren, bra utsikt och sköna stolar! Tyvärr fick Start se sig besegrade med siffrorna 3-2. Kul att man fick se några mål och att det inte blev en typisk fotbollsmatch som slutar med ett eller två gjorda mål.
Fotboll är en himla tråkig sport att se på egentligen, till och med live. Det som gör det lite kul är att med så stor publik blir det härlig stämning, Start drog drygt 10 000 pers idag. Annars är ju halva grejjen att bara filma bäst och ha värst klack. Det är ju pinsamt hur lätt en fotbollsspelare faller, bara fäller upp benen som en flamingo, och sen har mage att gnälla på domaren för att han inte får frispark?! Fotbollskillar skulle ju börja grina efter 5 min på en handbollsplan!
Nä, det är tuffa handbollsgrabbar med muskler även på överkroppen som gäller :P

Så var det helg!

Nu är det bara lite drygt en vecka till seriestart! Nästa söndag smäller det! Levanger borta.

Men redan på tisdag har vi en match i Stavanger mot Närbö. Den matchen ingår i nåt långdraget cup-spel som håller på nu under hösten parallellt med serien. Har ingen aning om vad Närbö är för lag men det lär vi prata mer om på måndagens träning.

Idag tog jag och Hannah en roadtrip till IKEA, närmsta är nån mil från Stavanger ca 3 timmars körning bort. Nån gång under hösten öppnar IKEA här i K-sand men så länge orkar vi inte vänta. Jag åkte dit med målet att ha med mej en garbderob tillbaka men när vi kom dit visade det sig att delar av den garberoben jag tänkt mej var slut... Personalen föreslog att vi skulle komma tillbaka på måndag men I think not... Fick i alla fall med mej en del hem så har fått lite mer ordning i sovrummet och är lite närmare att flytta ut ur banan-lådorna. Fram tills för några timmar sen har min garberob varit uppbyggd av staplade banan-lådor och en gardinstång, inte så snyggt.
Skulle kanske kunna lägga upp en bild på hur det ser ut nu men vill nog spara det tills allt är klart, är fortfarande några banan-lådor som sticker i ögonen.

Imorgon har jag tänkt mej en ganska slapp söndag, i alla fall eftermiddagen. Ska till gymmet på förmiddagen för att avverka lite styrketräning och intervaller (5*8min) och även prata lite med lagets sjukgymnast om armbågen som bråkar lite (inget allvarligt mamma och pappa). På kvällen sen ska jag jobba på fotbollsstadion i samband med IK Starts match, vi ska göra lite reklam för Oxygo gym. Självklart får vi se matchen också, ska bli kul även om jag inte är mycket av ett fotbolls-fan... Fotboll är ju inte mycket till sport ;)

Today is a good day!

Så här kl 22.30, strax innan läggdax kan jag säga att dagen även slutat bra. Handbollsträningen var kanske inte lysande, en tupplur på eftermiddagen hade nog gjort gott, men det hann jag kompensera lite med ett extra gympass efter. Kommer bli skön träningsvärk imorgon! Väl hemma slängde jag ihop en smarrig köttfärssås och avnjöt den framför Fångarna på fortet där föga förvåndande handbollsgubbarna vann mot fotbollslaget (allt annat hade ju varit konstigt :) )! Go Bengan Boys!

Har idag även blivit tipsad om lite ny bra musik. För er läsare som gillar Ramones eller liknande kan jag varmt rekommendera gruppen Scams. Helt klart värt att lyssna lite på, eller ganska mycket till och med.

Tack för kommentarerna förresten! Alltid kul att läsa och uppmuntrar till mer kommenterande! Vet att jag var dålig på att svara i början men nu har jag sagt åt mig själv på skarpen och ska bli mycket bättre på det!


Nyponsoppa!

Sitter och avnjuter ett varmt glas Ekströms nyponsoppa, därav rubriken. Har kommit fram till att rubriken är det svåraste med dessa inlägg, speciellt för mej med lite krasslig fantasi...

Det har vart en riktigt bra dag idag trots det tidiga uppvaknandet (kl 5.50). Var ganska skönt att vara först på plats och gå och fixa lite för sej själv samtidigt som man peta i sej frukost. Är så lungt och skönt innan barnen kommer. Sen blev vädret väldigt skönt, blåsigt men skönt, lagom till att vi skulle gå ut med allihopa.
Nu är jag hemma igen och har som sagt ätiti mellanmål i form av nyponsoppa och knäckemacka, mums. Känner mig piggare idag än jag gjort tidigare när man sovit längre på morgonen. Jag kanske ska fortsätta be om de tidiga passen...? Eller så kommer jag vara helt väck på träningen sen... får se... Men hittills är det en skön pigg känsla i alla fall.

Avslutningsvis: En bild på nya frisyren



Blev lite kortare än jag tänk mej men tycker nog de blev ganska bra :) Va tycker ni?

Kick off

Idag har varit en helt vanlig tisdag med jobb på Oxygo. Det var bara tre barn som var där idag så den mesta av tiden gick till att tvätta handdukar, smög in lite av min egna tvätt också :) Det är helt ok att jag tvättar för de på Oxygo, men Oxygo lånar tvättstuga av Start IK och vet inte vad de har att säga om saken... Bättre att be om ursäkt än att fråga i det här fallet tror jag.

Efter jobbet var jag faktist och klippte mej så nu är håret väldigt kort. Det blev lite kortare än jag tänkt men de duger, och så är det ju "långt" igen om några veckor. Tyvärr är jag för trött och osminkad för att ta en bild och lägga upp nu men när jag ser levande ut igen så ska jag fixa en.

Efter träningen, som gick ganska bra, var det "Kick off". Denna kick off var inte så festlig som man kan tänka sig utan var i princip bara ett möte med sponsorerna. Styrelsen presenterade alla sponsorer, pratade lite om klubben, alla spelare blev presenterade tillsammans med de nya matchkläderna och sen var det mingel. Företagen var ju mest intresserade av att prata med varandra så vi spelare var bara kvar tills maten tagit slut :P Det bjöds på flera sorters snittar och chokladkaka. Eftersom vi åkte till mötet direkt efter träningen hade ingen ätit så det tog inte många minuter innan faten var tomma.

Nu är det läggdax för mej! Börjar jobba 6.45 imorgon så blir till att cykla härifrån strax innan halv sju. USCH!

Hemma från Danmark

Trött och sliten, hemma från Danmark igen, men har ändå misslyckats med idén att ta ikapp några sovtimmar och krypa isäng tidigt. Konstigt att man kan har sån träningsdiciplin men när det kommer till diciplin att gå och lägga sig är man inte riktigt lika duktig, även fast de är lika viktigt...

På vägen från Növlinge till Hirthals, där färjan går, hade vi gott om tid så vår bil bestämde sig för en liten omväg. Istället för motorvägen tog vi gamla vägen och efter ett tips från Birgit svängde vi av mot Blockhus och körde sen europavägen... ut på stranden :)





Mellan Blockhus och Lökken (kanske längre, vet inte) är det flera mil "bilväg", dvs det är möjigt och tillåtet att köra bil där. Vi gav oss ut med en Nissan Micra vilket kanske inte var det bästa valet men de funka.




GPSen hängde med skapligt även på stranden...

Det var allt av uppdatering jag hinner med idag... Imorgon är det kick-off efter träningen, vad nu de innebär? Ska träffa lite sponsorer och diverse tror jag. Berättar all about it imorgon!

Go natt!


Bilder


Ett kärt återseende! :)
 





Syster och jag

Söndag, nr 2

Nu har vi tillslut spelat färdigt och vi slutade på en femte plats efter att ha vunnit mot Odense 29-27. När slutsignalen gick så stod det 27-27 och efter en kort konferens vid seketariatet bestämdes det att vi skulle köra försten till 29 eftersom nästa match snart skulle börja.
De var en match utan stilpoäng och det var länge sedan jag var så arg på plan! Inför den här säsongen har det införts en del nya regler angående bland annat täckning innanför och spärrspel som varken domare eller spelare helt hanterar än. Genom hela turneringen har det varit många konstiga domslut och vi mittsexor blir såklart väldigt drabbade av just dessa regeländringar. VÄLDIGT frustrerande emmellanåt.

Allt som allt har det varit en bra helg där laget har lärt sig mycket och det ser lovande ut inför seriestart om två veckor och vi bara får ordning på alla skador. Det var en liten favorti i repris från turneringen i Norge där vi sista matchen bara hade en eller två avbytare. Turneringar sliter på en och det är lätt att det blir skador. Jag har kommit undan med några blåmärken, nåt småsår och två öma hälar.
Nu ska vi först se på finalen mellan Larvik och Midtjylland och sen ska vi iväg och bli bjudna på mat på Stygges där vi åt middag igår. Men först en liten fika på läktaren med mamma, pappa och Lina...

Färjan tillbaka till Norge går inte förrän vid nio-tiden och vi är tillbaka i K-sand 23.59.

Söndag, nr 1

De är ett lite stressigt lag de här! Vi skulle åkt från vandrarhemmet kl 10 men alla var klara så fort och kastade sej i bilarna kvarti i. Där rök tiden för min blogguppdatering...

Så de här skriver jag utan tillgång till internet i väntan på ett tillfälle att lägga upp det.

Sista matchen igår spelade vi som sagt mot Sönderjyske och det blev en bekväm vinst. Det var en rolig match med mycke fart och hela laget lyckades riktigt bra med få tekniska fel och bra timing i allt. Vi slutade på en tredjeplats i gruppen, hade vi vunnit med mer än 15 hade vi kommit tvåa, men resultatet blev vinst med 9 eller 10. I andra gruppen placerade sig lagen i ordningen Larvik, Tvis, Odense och sist Aalborg så med andra ord möter vi Odense nu kl 11.30. Det var lite synd att vi inte lyckades komma tvåa och fått möta Tvis och Jenny Gustavsson.

Efter matchen igår åt vi middag inne på Stygge i Aalborg centrum. Av det lilla vi hann se av Aalborg centrum så verkar det vara en väldigt mysig stad. Pappa, mamma och Lina kom också och åt på restaurangen och vi satt och pratade om allt som hänt sedan jag flyttat. Lina berättade om hur kul det varit att börja gymnasiet och jag fick berätta om hur svårt det är att förstå norksa och hur det ser ut i laget. Lina var förtjust över att vi hade landslagsspelare i laget och jag lovade att försöka fixa allas autografer på en t-shirt till henne. Hon har nu också bestämt sig för att bli proffs i Danmark, hur hon ska ta sig dit vet hon inte riktigt men dit ska hon! Låter kanon tycker jag! :)

Efter middagen gick jag och familjen vidare och tog en fika på nåt uteställe med livemusik i form av behaglig blues. Kaffe, glass och kaka :) Självklart halkade vi in på den gamla diskussionen att dagens "rythm n' blues" inte har nåt med blues att göra...

Nu är klockan strax efter 10 dagen efter kvällen före och det är dax att börja ladda inför sista matchen. Lite skönt att det är sista matchen faktiskt, man är ganska sliten i kroppen nu.

Men en match till och lika många vinster!


Lördag, nr 1

Det blir ett kort inlägg nu för vi ska iväg och se Larvik spela.
Vi förlorade mot Leipzig med 31-22 eller nåt sånt. Vi hade svårt att få stopp på bollen i försvar, de fick hela tiden vidare bollen tills de med lite tur kom till ett läge. vi brände en del lägen också vilket inte hjälpte. Jag brände bland annat en kontring, satte bollen i ribban. Men en kul grej var att jag satte ett knorrmål långt ute från vänster, blev förvånad själv :)

Nu måste jag dra. Kl 16.30 spelar vi mot Sönderjyske och de ska f*n bli vinst!!!

Fredag, nr 3

Gud va duktig jag har blivit på att uppdatera! Tre inlägg på en dag!

Matchen mot Midtjylland slutade 31-27 till dom. Hela matchen var jämn och vi turades om att leda, även om vi nog oftast låg ett mål över. Vårt försvarspel fungerade riktigt bra vilket kanske inte siffrorna men då ska man komma ihåg att Midtjylland är ett topp-tre-lag i Danmark och körde hela tiden med sina toppspelare. De fick slita för varenda mål.
Jag fick spela 60 minuter och fick in tre mål. Jag är ganska nöjd med mitt försvarsspel, vi spelade 3-2-1 hela matchen och jag var både centerhalv och halvback. Framåt kan jag mycket bättre, jag blev lite stillastående i andra halvlek, men de blir de ändring på imorgon!
Efter matchen åkte vi till den andra hallen och såg en stund på Odense-Aalborg. Vi fick även höra att Larvik vunnit över Tvis med 41-18!! Larvik har tydligen hela tio landslagsspelare i truppen, inte illa. Sen blev de iväg och beställa mat från världens långsammaste pizzeria, jag tog tortelini och de kändes som de tog hundra år!

Nu är vi tillbaka på rummet och det är läggdax för att sova fram till frukost kl 9. Kommer sova gott!

Och imorgon kommer mamma, pappa och lillasyster Lina hit!! Ska bli så härligt att träffa dom, speciellt Lina! :) Har saknat dom! (Ida kunde tyvärr inte komma eftersom hon jobbar). De kör hit från Sthlm via Göteborg och kommer hit lagom till matchen kl 11.30.

Tack och go natt!

P.s. två nya norska ord: pleier=brukar och agurk=gurka (dom har satt a:et på fel plats!! Så kan man inte säga ju!)
D.s.

Fredag, nr 2

Nu är det slapptid fram tills dess att vi ska till hallen och se på Leipzig-Sönderjyske  kl 17.30. Vi spelar mot FC Midtjylland, med bland annat svensken Linnea Torstensson på V9, kl 19.00. De flesta i laget har åkt iväg till nån motsvarighet till ÖoB för att shoppa lite men några av oss har stannat och ska ta igen oss lite.

I övrigt ser spelschemat ser ut som följer:
Idag, 19.00 - Midtjylland
Lördag, 11.30 - Leipzig, 16.30 -Sönderjyske.

I den andra gruppen är det Larvik, Odense, Aalborg och Tvis Holstebro.
På söndag är det finalspel där 4:orna i grupperna möts kl 10.00, 3:orna möts kl 11.30, 2:orna möts 13.30 och 1:orna kl 14.30. Alltså,  ju bättre man spelar i gruppspelet desto mer sovmorgon. :)
Jag hoppas ju på att få möta Larvik men då måste vi nog vinna vår grupp eftersom jag tror de kommer vinna sin. Det såg riktigt bra ut på träningen i morse och vi får se hur långt det räcker.

Nu är de dax för en tupplur.

Fredag

Efter en väldigt gungig båttur är vi på plats i Danmark! Här nere har det blåst ordentligt i flera dagar så vågorna va ganska stora ute på havet. Några av tjejerna mådde lite dåligt men alla kom över levande. 



Den mesta tiden gick åt till att sitta å läsa tidningar och äta godis (bla kinderägg) men även springa till taxfree och planera hur man skulle handla för att få med sig så mycket som möjligt tillbaka till Norge. Eftersom Norge inte är med i EU är det väldigt begränsat vad man få handla. För att få med sig tillräckligt handlade många både på vägen hit och ska handla på vägen tillbaka. Och sen hoppas vi på att tullen inte bråkar med oss ;)
När vi åkt av båten hade vi ca en timmes körning till Aalborg vilket gick väldigt smärtfritt. I vår bil satt vi och poppade 60-talslåtar på högsta volym och svor över en GPS som inte ville funkade.





Men nu har vi alltså kommit fram och fått oss både en natts sömn och en god frukost.

Klockan 10 ska vi iväg och träna och sen är det match ikväll klockan sju.

På tal om ingenting så lyckades jag med en rolig grej igår. Jag har ju fortfarande ingen tvättmaskin hemma så för att hinna tvätta innan vi åkte tog jag med allt till Oxygo och tänkte tvätta mitt när jag ändå tvättade deras handdukar... Deras handdukar är turkosa och det jag tvättade var vita strumpor, två vita t-shirts och en grå tröja med gula detaljer i snören och luva. Allt vitt klarade sig men detaljerna på den grå tröjan som på alla andras tröja är gula är nu gröna på min tröja. Vår materialare har skrattat mest å mej och har vart noga med att alla verkligen göra alla observantapå det. Men men, jag kan bjuda på de... :)

Tuuung dag!

Nu är klockan snart 22 och jag är heeeelt slut! Har egentligen inte gjort mer än nån annan dag men idag har det bara varit en "sån" dag.

Jag jobbade på OxyGo i förmiddags. Jag har aldrig sett en så förbannad unge!! Vi hade bara två barn idag, båda under året gamla men de var varandras totala motsatser! Den ena va hur tyst och nöjd som helst men den andra var som sagt inte helt glad. Jag gjorde tappra försök att hålla henne glad men ibland funkade det inte riktigt och då var det 130 dB rakt in i örat!

Sen nu på kvällen har det varit fysträning: 4min*6 och sen dygt en timme på gymmet. Det var inte mycket energi kvar till cykelturen hem. Tur att det är i princip nedförsbacke hela vägen! :) Nu när regnet har kommit hit till Norge också har jag dock märkt en liten nackdel på min lilla super-racer-cykel... Nån smart person (läs norsk) har satt på den främmre stänkskärmen bak och fram! Varje vattenpöl=några nya fräknar.

Nu är det sovdax! Kommer eventuellt bli en ännu tyngre dag imorgon med lång arbetsdag, 8-15.30, och sen direkt till träningen kl 17.

...

Höll nästan på att glömma!!

STORT GRATTIS TILL SVERIGES TJEJER SOM TOG VM-GULD!!!!

Framtiden ser bländande ljus ut för Sverige! :)

En bild från när vi hade sill-lunch ute i ...

dsc00888 (MMS)

En bild från när vi hade sill-lunch ute i det gröna i lördags :)


Helg i Göteborg

Så, nu är jag tillbaka i Norge igen och det är dags för ett nytt inlägg. Anledningen till att jag inte skrivit något om min Sverige-resa är att det var en överraskning. Jag var iväg på en "reunion"-fest och ingen trodde jag skulle komma nu när man har flyttat utomlands. Men surpise surprise!
Blev en väldigt lyckad helg med fint väder och en massa roliga lekar. Trots den otroligt långa bussresan är jag glad att jag åkte! Längtar redan till nästa tillfälle att hälsa på! Det va faktiskt lite härligt att stå på svensk mark ett tag  :) bland det första jag gjorde när jag klivit av bussen var att köpa mej en kebab och hallelulja den kostade under 100 kr!

Men  nu är det måndag och ny vecka! Har precis kommit hem från jobbet och tack och lov så verkade barnen lika trötta som jag idag, har varit stillsamt hela dagen. Nu är det till att peta i sig lite mat och sen iväg till träning kl 18. Idag börjar förberedelserna inför Növlinge Cup! Kommer troligtvis tjata om det hela veckan: Det ska blir såååå spännande att åka dit!

TVn igång!

Nu har jag fått igång TV-abonnemanget också! Har 10-20 kanaler inklusive SVT1 och 2 :)

Äntligen någon att äta middag tillsammans med...

Snart är det dags att dra iväg på träning, vi börjar lite tidigare idag eftersom vi ska utvärdera helgens turnering. Alla fick i uppdrag att i bilen på vägen hem från Tönsberg diskutera vad vi gjorde bra och vad vi behöver jobba mer på. Det blir nog en del att prata om...

Restitutionsträning

Usch va tråååkigt det är att springa lugnt och länge! Men ska ju tydligen vara bra att ta det lugnt ibland. Idag hade vi en väldigt stillsam fysträning med först 45 min löpning på 50-65% och sen en genomgång av diverse stabilitets- och rehabövningar inne på gymmet. Många övningar var bekanta sen tidigare men en del, som "red-cord"-träningen, är nytt. Red-cord är verkligen något jag kan rekommendera som core- och stabilitetsträning, vilken fruktansvärd träningsvärk man får!! Ni vet den där känslan när man har ont i muskler man inte visste att man hade, sån träningsvärk. Kolla upp övningar på youtube, bara söka på redcord.

Idag var första dagen på mitt andra jobb också. Som sagt så jobbar jag dels i barnpassningen på Oxygo gym och dels, sen idag, på Lumber barnhage. Det var många nya namn att lära sig, både på barn och personal, men dagiset verkar jättefint och jag tror jag kommer trivas. Barnen fattar dock inget av vad jag säger än, (jag förstår i och för sig inte dem heller) de bara stirrar oförstående på mej och tittar sen på en av de andra ledarna. Under morgonen så hade jag den gyllene chansen att titta i pekböcker med barnen, vilket passar oss utmärkt! Mitt norska ordförråd ligger på ungeför samma som barnens. Idag har jag lärt mej edderkopp (spindel), frosk (groda) och blekksprut (bläckfisk) samt nåt ord för gunga som jag inte kommer ihåg.

Nu är det läggdax, ska infinna mej på Oxygo kl 8.30 imorgon (inte kl 9 som jag gjorde i tisdags, men de var faktiskt Hannah's fel, hon som hade missat att säga att jag börjde en halvtimme tidigare).

God Natt

Otera Open

Dumma dumma dumma jag! Tog en massa bilder på Otera Open som jag tänkt läga upp här och göra er avundsjuka med men nu visar det sig att jag inte hade nåt minneskort i kameran! Pucko! Bilderna ligger på kamerans egna lilla minne men då måste jag ha kamerans sub-sladd, som ligger ca 75 mil åt höger härifrån... Ledsen alla läsare, men man kan inte vara smart hela tiden.
Vi hade i alla fall ganska trevligt i det fina vädret. Vi fick se invignings-showen med två norska band och A1 på scenen. Fick även se en uppvisningsmatch mellan Norge och Danmark, där Norge tillslut vann lämpligt nog. Hyfsat långa och spänstiga killar! Måste säga att jag tycker det är väldigt dåligt att tjejerna måste spela i bikini med ett max-mått på byxorna medans killarna får spela i långa shorts och linne! Dom kan väl bjuda på en bar överkropp i alla fall! Vad hände med jämstäldheten?!

Första dagen på jobbet

Nu är första arbetsdagen avklarad! 8.30-12 på oxygo. Egentligen skulle jag inte börjat förrän imorgon men de hade ringt Hannah igår kväll och frågat om jag inte kunde börja redan måndag. Självklart! Och vad barn är härliga, vissa mer mamma-kära än andra, men oftast roliga att ha och göra med.

Nu ska jag ut och springa en sväng, så fort lunchen sjunkit undan lite. Sen blir det beachvolley!

Söndag kväll

Ja, söndag kväll och lagom trött, sliten och öm i kroppen. Har ont lite varstans men har ändå haft en kul helg! Tyvärr blev det inga vinster idag. Första matchen och semifinalen spelade vi mot Sola och jag tror vi låg under nästan hela matchen. Det var en match vi på pappret borde ha vunnit men lyckades alltså inte med det. Vi spelade ganska dåligt och jag brände massor med lägen, 5-6 stycken i alla fall. Trots det lyckades jag ändå peta in två mål och fixa två straffar men är långt ifrån nöjd med matchen.
I bronsmatchen fick vi sen möta Tertnes som också spelar i Postenligan och även slog ut Vipers ut slutspelet i våras. Vi fick en lysande start och drog ifrån med några mål men sen orkade vi inte hålla tempot och matchen blev jämn och tillslut förlorade vi med några bollar, tre eller fyra tror jag. Jag spelade bara andra halvlek men gjorde väl en ok insats, satte ett mål med vänstern :)

Under helgen så har det varit som tio små negerpojkar i laget med en spelare efter en annan som har fått avstå speltid på grund av småskador. Sista matchen hade vi tillslut bara en avbytare och i värmen blev det väldigt slitsamt. Ska inte klaga som mittsexa dock, vi var tre stycken, alla hela och friska.

Nu är jag hemma och det ska bli skönt att få sova i sin egen säng! Imorgon är de först jobb (äntligen!) på Oxygo 8.30-12, sen en lång, lugn löprunda och sen på kvällen är det Otera Open här i K-sand. Otera Open är en jättestor turnering i beach-volley och eftersom Otera är en av våra huvudsponsorer har vi gratisbiljetter :)

Go natt och sov gott! Ses imorgon!

Lördagkväll

Vi är har vunnit vår grupp och ska spela semifinal imorgon!!
Vi spelade först mot Storhamar som är ett av topplagen i norska ligan och vann! :) Hela matchen var jämn men tillslut drog vi det längsta stråt. Det var lika i halvtid, 12-12 eller 13-13, och det slutade 25-23 till oss efter att vi hämtat upp ett underläge på 4 mål. Jag fick spela 60 min och gjorde de riktigt bra, fixade 5 mål och två straffar. Försvaret funkade ok, vi hade en del problem mellan 2 och 3 på min sida, men det är bara bra att vinna och ändå ha saker kvar att förbättra!

Andra matchen idag var en betydelselös match mot Flint som är nykomligar i högsta serien. Jag stod över denna matchen dels för att vi är tre M6or och dels för att spara på krafterna till imorgon. Matchen blev en riktigt skitmatch! Det var nog en kombination av att matchen inte spelade någon roll och att vi var trötta och slitna. Det har varit otroligt fint väder här och därmed tyvärr väldigt... eller snarare fruktansvärt, varmt i hallarna! Sista matchen var det så varmt att klistret inte stelnade på bollen utan var kladdigt och bollen var hal.

Men som sagt är vi klara för semifinal så det är ingen idé att hänga upp sej på den matchen utan bara att börja ladda inför imorgon.
Nu på kvällen har vi fått äta en jättegod "sommarbuffé" på hotellet med räkor, kyckling, pasta, lax, musslor, potatis... och en massa goda efterrätter :) ! Det är viktigt att ladda upp med kolhydrater inför imorgon :)
Det är så skönt att vi bor på hotell! Riktiga sängar, härliga frukostar, dusch på rummet. Tidigare har laget tydligen sovit på hårdförläggning på luftmadrasser. Får ont i ryggen bara jag tänker på det.

   

Som ni ser har vi det väldigt kul här i alla falla och det är mycket skratt mellan matcherna! Jag ber som ursäkt att jag fortfarande inte har någon bild på den rosa tröjan men ska jobba vidare på det.

Nu ska vi titta på Iron Man har på hotellrummet :)
Tack och god natt och håll tummarna för oss och mej imorgon vid 12-tiden!

Turneringen är igång

Nu har vi spelat första matchen som var mot Nordstrand. Det blev en bekväm vinst, 27-16 (8-7).
Vi spelade ganska dåligt, framför allt i första halvlek, som siffrorna visar. Vi missade mycket och va för snälla i försvar. Vi började med ett 3-2-1 försvar men efter att ha gått ner på 6-0 gick det bättre.
För mig gick de ok, hade mycket lägen men pga lite bristande samspel kom inte inspelen, gjorde två mål.

Klockan har blivit ganska mycke så de är dags att sova nu så skriver inte mer nu. Imorgon ska jag försöka få ihop nåt lite utförligare och även få upp lite bilder.

God natt.

Jobb!

Nu börjar det röra på sej på jobb-fronten för min del. Äntligen!! Har blivit lite smått tokig av att inte ha nåt att göra på dagarna, svårt att motivera sig att kliva ur sängen på morgonen.
Jag har dels fått svar från vikariepoolen för dagisverksamhet som jag står i och även fått svar från gymmet där Hannah jobbar. Dagiset ville först ha mig en dag i veckan men det blev snabbt tre dagar, får se hur mycket jag hinner med nu i augusti med alla turneringar. På Oxygo, som gymmet heter, har jag två dagar i veckan men då bara 9-12.
Även om det troligtvis inte hade varit nåt problem att få nåt annat jobb känns det ändå skönt att ha fått det klart så att man slipper oroa sig för om man kommer kunna betala hyran. Så här i början har man ju en del utgifter för att komma på plats, internet- och tvinstallation, tvättmaskin, ev cykel, diverse möbler osv.

För övrigt så har jag hört att det tydligen är tråkigt väder i Sverige? Här är det sol varje dag, na na na na :P Var nere på stranden och badade igår, första doppet i norskt vatten. Måste vart omkring 20 grader, skönt va de iaf. Vågade inte vara i så länge dock eftersom man sett hur mycket maneter som simmar omkring.

Sen så hittade jag en jättetrevlig grej i affären igår:

Sällskapsärtor! Nu känner jag mej mycket mindre ensam! Tyvärr var ingen av ärtorna särskillt pratsam men de va bra lyssnare...

Nu är det dax att röra sig mot träningen. Idag blir nog första träningen med fullt manskap nu när Veronika och hennes guldmedalj är tillbaka från U-VM.

Presskonferens och tillskott till truppen

Innan träningen idag hade vi presskonferens i hallen där vi fick reda på en väldigt god nyhet!
Kristine Kikki Lunde har skrivit på för Vipers! Kikki har OS-, VM- och EM-guld, Champions Legue-guld och Danska liga-guld på meritlistan. Ryktet har gått några veckor men nu har vi alltså fått det bekräftat. Tyävrr är de ju en liten hake, hon är gravid men ska alltså spela med oss så länge kroppen tilllåter. Det finns mer info på Vipers hemsida och tror även det är ett repotage i lokaltidningen fvn.no.

Nu kommer det bli ännu mer spännande att spela riktiga matcher till helgen!

Seg söndag...

Vilken utekväll :) Vi hade riktigt kul igår! Va inte hemma förrän 3.
Vi började hemma hos Birgit där vi körde diverse dryckes-lekar. Vi körde mest en som hette "köra buss", jätterolig! Men Sverige och Danmark, dvs jag och Michelle, åkte på att dricka en del. Spelet är bara ett turspel men jag har aldrig haft tur i spel!

Sen vid 23-tiden drog vi ut på byn till ett ställe som hette "bakgården", där träffade vi fler handbollsfolk, bland annat vår tränare Peder. Måste säga att det är riktigt kul att gå ut som svensk, språket går hem lika bra som norska går hem i Sverige :P Och norska blir lättare att förstå med några öl i kroppen :)

Så idag har varit en långsam söndag, inte gjort speciellt mycket. Dagen har mest gått åt till facebook, film och kakor, och en del Guitar Hero såklart!

Sen är det ny vecka imorgon med träningar inför Skärgårdslekarna.


RSS 2.0