Fel fel fel...

Det är ju Skärgårdslekerne vi spelar nästa helg och inte Növlinge cup! Növlinge går i Danmark och den spelar vi inte förrän 19-22 aug.

Och det finns en länk till Vipers hemsida i högermarginalen...

Första matchen!

Nu har jag spelat min första match i rosa! Vi mötte TGS/Arendal som som sagt spelar div 1.
DET GICK KANONBRA! Både för mig och laget! Resultatet blev 35-14 och jag bidrog under mina 20 min spel med 5 mål. Vi var tre M6or så vi fick 20 min var och jag tycker jag förvaltade mina minuter väldigt väl.
Vi spelade både 3-2-1 och 6-0 bakåt, 6-0 gick bra eftersom jag fick spela 3a som jag brukar men 3-2-1 var lite mer skakigt eftersom jag fick spela halvback.
Allt som allt gjorde jag en riktigt bra match och gjorde mig till och med förtjänt av bild och omnämnande på Vipers hemsida. Där har ni en bild på mig i matchtröjan, eftersom jag glömde ta en själv...
För att vara första matchen för säsongen lyckades laget bra med ganska få tekniska fel och bra utdelning, detta trots att vi saknade flera spelare pga småskador och landslagssamlingar.

Nästa helg blir den verkliga kraftmätningen i Növlinge cup uppe i Tönsberg. Då har vi förhoppningsvis med oss alla spelare och vi får möta riktigt bra lag som Nordstand och Storhamar.

Men en dag i taget, imorgon blir det först till gymmet och sen blir det nog utgång med tjejerna på kvällen! Rapport om nattlivet i Kristiansand kommer!

Nu ska jag fortsätta baka kakor... :)

U-20 VM

Av det jag har läst så verkar det som de fina Skuru-tjejerna verkligen bidragit i Korea! Har sagt det förut men säger det igen, blir så stolt! :) Och fan va beröm Natti får hela tiden men hon förtjänar ju det! Toppar skytteligan i ett VM, grymt!

Kör hårt mot Tyskland imorgon och knip den där sjundeplatsen! Fram med att jävlar-anamma ni har kvar!

Nu närmar det sig!

Imorgon är det kamp!!! Vi ska spela en träningsmatch mot ett lokalt div 1 lag! Då blir första gången jag får ta på mig den lilla rosa matchtröjan. Jag har för övrigt fått nummer 13. Jag frågade om jag kunde få nummer 5 eftersom ingen har det men tyvärr så är det numret heligt i Vipers efter att en spelare med nummer 5 dog för några år sedan. Man vet inte vad hon dog av, hon hittades bara död i sin lägenhet...
Men nummer 13 duger bra för mig, har ju varit några bra namn i den tröjan, Staffan Olsson, en av Lunde-tvillingarna... och så jag ;)

Vad har hänt sen sist jag skrev då? Inte så mycket faktiskt, eftersom jag inte har något jobb än så gör jag inte så mycket om dagarna, hänger på stranden, gymmet...
Jag har köpt min första norska pizza och jag trodde jag förberett mig menatalt på vad en pizza kostade men icke! Tänkte att 150 nok måste man väl ändå få en pizza för? Jag och Hannah åt på Peppes pizza och jag betalade 200 nok för min!!! Den var visserligen sjuk god men 200 NOK!! Blir nog inte pizza så ofta tror jag...
Har även testat bion här, eller kino som det heter... Och det måste jag säga, norrmännen vet hur en biosalong ska se ut! Breda skinnfotöljer med massor av benutrymme! För en billigare peng kunde man få obekväma svenska säten utan benutrymme men det var värt de extra kronorna! Det kostade 120 nok för skinnfotölj.


Ibland är livet rättvist, bio och McFlurry :) vi såg Robin Hood föresten, har sett bättre filmer men helt ok film...

För övrigt så börjar allt administrativt ordna upp sig också, har fått mitt norska personnummer, bankkontor, skattekort och flyttanmälning...
Va lite kul när jag skulle skriva in mig på gymmet här. Då angav jag ju mitt svenska personnummer och blev genast den absolut äldsta medlemmen! Norrmännen skriver personnummer dag-månad-år så när jag skrev in 86-10-06 blev jag helt plötsligt 104 år gammal...


Nu är mitt kök komplett! Har idag inhandla...

Nu är mitt kök komplett! Har idag inhandlat micro och bestick :) Och lilla mamma kan sova lugnt nu för jag har även bytt batterier i brandvarnaren.


Sommar på torget

Varje torsdag här i K-sand så är det live-musik på torget och igår så sågs vi hela laget där och åt lite thai-takeaway och tog några öl :)


Mitt nya kök!!

Nu är köket ommålat! :)

Före:

Efter:


Tänk er lite fade-bilder och gullig musik så är det rena rama "äntligen hemma" :) Tycker nya färgen blev riktigt bra!

Skærgårdelekene

Næsta helg spelar vi Skærgårdslekerna i Tønsberg som ligger i nærheten av Oslo. Hær ær en lænk till cupens hemsida med spelscheman mm.

http://sklekene.no/?module=puljer&klasse_id=1&klasse_navn=Kvinner%20Senior

De går ganska fort att ta sig till Oslo! Ta er dit och titta och heja på mej! ;)


Uppstart!

Nu sitter jag äntligen vid en pålitlig uppkoppling och kan få ihop ett ordentligt inlägg! Snyltar på uppkopplingen på gymmet där Hannah jobbar :) Det är läskigt vad handikappad man känner sig utan internet!

Igår hade vi första träningen och det gick ganska bra. Timeing och känsla är lite ringrostigt men det kommer ju tillbaka ganska snabbt.
Jag är mitt uppe i att installera mig i min fina lägenhet, idag ska jag måla om i köket! Blir lite före- och efterbilder sen :)

Som sagt så körde jag, mamma och pappa hit med alla grejjer i en hyrd skåpbil. Vi började tre på lördag morgon och kom fram halv tre på eftermiddagen. Då var man ganska sliten men det var bara bita ihop och fortsätta jobba med att tömma lstbilen. Vi var faktiskt riktigt effektiva och var klara med det på ungefär en timme. Men usch va jobbigt det var! Bor på tredje våningen och trappan upp är ganska smal och krokig! Soffan var värst! Efter att ha hängt av två dörrar fick vi tillslut in den med mindre än två cm marginal. Hade ju varit snyggt att ha släpat med sig soffan från Stockholm och sen inte få in den i lägenheten! Framförallt surt för mamma och pappa som då inte haft nånstans att sova :P


Avresa från Lidingö 02.45

 

 
Lite bilder från lägenheten. Den är på ca 50 kvm och ligger högst upp i huset.
Och det var så kul att äntigen få se lägenheten! Direkt när jag kom in så började idéer om hur jag ska inreda och måla ploppa upp i huvudet och idag ska jag som sagt börja med köket. Huset jag bor i ska rivas om fem år så jag får göra i princip vad jag vill med stället och hyresvärden sa att vill jag måla om eller något så är det bara ge honom kvittona så betalar han.
Jag fick en liten överraskning när jag klev in i lägenheten som inte var med på bilderna på nätet... En vägg! På bilderna så satt sovrummet och tvrummet ihop i ett stort rum men det kände de för att dela på. Blev ganska förvånad men tror det blev bättre med väggen, skönt att kunna skärma av sovrummet helt.

När vi hade fått upp allt i lägenheten var det hög tid för mat! Vi gick ner till vattnet och satte oss på Enok's. Där blev det varsin supergod fiskrätt och även varsin ännu godare kall öl från lokala bryggeriet!

  
Sen blev det även varsin italiensk glass från glassbaren.


Två utmattade föräldrar!

Vi somnade gott allihopa och jag var INTE avudsjuk på mamma och pappa när de kl halv sju nästa morgon började plocka ihop för att köra hela långa vägen tillbaka till Stockholm. De hade gärna stannat längre och fått se lite mer av stan men de hade jobb att gå till i måndags. Det var lite jobbigt att se lastbilen åka iväg. Helt plötligt var de liksom på rikigt, nu bor jag i Norge. Känslan var lite "strandsatt på en öde ö utan snus..." Söndagen kändes väldigt ensam, och det blev inte bättre av att det var just söndag och ALLT är stängt, inte ens matbutiker är öppna. Gick och plockade i lägenheten till fem-tiden, sen gick jag hem till Hannah och blev bjuden på grillmiddag.

Nu känns det bättre när saker och ting rullat igång och man kan ta tag i ärenden man har på stan, idag ska jag till exempel fixa mig att norskt bankkonto så att lönen kan trilla in nånstans :)

Nu får det räcka med bokstäver för denna gång... Dax att måla kök!

Dålig uppkoppling!

Nu har jag bråkat med den här dåliga uppkopplingen i 30 min... det blir ett inlägg nån annan gång!

Förlåt!

Förlåt alla läsare för den dåliga uppdateringen! Jag har inte varit hemma så mycket och så har det inte hänt så mycket på handbollsfronten sen jag skrev sist.

Men nu har det börja hända grejjer igen! Jag har fixat lägenhet! Omkring 35 kvm i centrala Kristiansand som jag tror och hoppas att jag kommer trivas på. Så nu har jag börjat fylla flyttlådorna och på lördag bär det av mot Norge. Jag, mamma och pappa susar iväg i en hyrd skåpbil och sen får de köra tillbaka bilen.
Så fort jag kommer dit så kommer jag försöka lägga upp lite bilder på den nya lyan! :)

RSS 2.0