Ny länk

Här är en ny viktig länk:

www.handball.no

Info om all handboll i Norge. I marginalen till höger finns en länk "Postenligaen" som leder till bland annat spelscheman. Så in och kika på det och börja planera när ni ska komma och titta på matcher! :)

Hemma igen...

Då va man tillbaka i Sverige igen. Hoppas alla haft en härlig midsommar, det har jag haft! Är väl så där lagom pigg just nu men känner att det var för länge sen jag uppdaterade.

Bollskolan i torsdags gick bra, barnen förstod det mesta av vad vi sa. Michelle tränar ett tjejlag utöver att träna själv så hon skötte det mesta av snacket.

Efter bollskolan åkte jag iväg och tittade på en lägenhet som jag hittat på nätet. Den va jättefin men låg tyvärr i ett fruktansvärt slitet hyreshus. Den var ganska centralt belägen i ett område som heter Lund, ca 15 min promenad från centrum och 10 min från stranden. Den mest centrala delen av K-sand kallas kvadraturen och där inne skulle jag helst vilja bo, men då blir det gensat lite dyrare. Lägenheten skulle visas igår och idag också så imorgon eller ikväll får jag väl reda på om jag har en chans att få den. Har inte bestämt mig om jag vill ha den än för man hoppas ju alltid på att det kanske kommer nåt bättre. Idag har jag en annons i lokaltidningen också och har fått ett svar på den än så länge, tyvärr en alldeles för dyr lägenhet.

På kvällen var det pyramidintervaller och styrketräning och ja jag har träningsvärk fortfarande... Får fortfarande träningsvärk av slyngträningen som vi alltid kör och sen körde jag även djupa, djuuupa knäböj så låren är ganska möra också. Imorgon ska jag in till KTH-hallen och gymma och även ta en massage som jag har innestående där. Känns som en sån skulle göra gott!

För att avsluta så är jag ju som sagt tillbaka i Sverige nu och kommer hålla mig här till omkring 19 juli då träningarna drar igång igen. Fram tills dess är det egen träning efter ett fysprogram som jag inte sett än. När jag åker tillbaka beror lite på vilken lägenhet jag får och när jag kan börja flytta in, vore skönt att ha flytten klar när handbollen kickar igång. Augusti kommer bli intensivt med turneringar lite varstans, både i danmark och norge och sen drar serien igång den 5:e september.

Beepen avklarat

Skönt, nu är beeptestet avklarat och det gick ganska bra. Vi sprang den engelska varianten och jag kom till 11.3 vilket kanske var bland top 10, vid 11.9 hade alla utom en gått av. Igunn Birkeland sprang bäst och sprang till 12.7, så det är vad jag siktar på till efter sommaren! Ska absolut över 12 i alla fall!

Efter beepen körde vi vanlig bollträning men en ganska lätt sådan, mycket teknik. Vi linje- eller strekspillere fick ganska mycket tid eftersom det var Morten, som är linjespecialist, som höll i träningen. Morten Daland är en av tränarna och han har många bra meriter som linjespelare.

Nu måste jag avsluta för behöver lite sömn inför imorgon. Kl 8.30 blir jag hämtad här av Michelle, en dansk tjej i laget, och så ska vi iväg för att hjälpa till i Kristiansands bollskola. Vi ska tydligen lära ut bollteknik, de kan ju gå hur som helst! Är nog mer nervös inför det är jag var inför beeptestet! En massa 12-åringar som pratar norska och sen jag som pratar svenska och Michelle som pratar danska... kommer inte fatta vad nån säger!
Det håller på till 11.30 och sen hoppas jag att jag efter det ska iväg och titta på en lägenhet som verkade kanon på internet! Hon som hyrde ut den skulle se om hon hade tid att visa den imorgon. Blir ju svårt att titta på den efter det eftersom jag åker tillbaka till Sverige tidigt på fredag.

Men nu är de tack och god natt! Ses imorgon!

Stolt!

Va stolt man blir när man läser om U-landslags uppställningen! Skuru, Skuru, Skuru, Skuru... :) Och jättegrattis till Emma som debuterar! Önskar jag kunde kommit och tittat när ni nu spelar i Norge men då är ju jag såklart i Sverige... Men kör hårt och lycka till!!!

Böter

Kom på en till sak som de kör med här i Vipers: böter. Önskar att vi haft tårtor här i Vipers också men nej nej, här är det böter. Och man blir ordentligt fattig om man tabbar sig mycket!

Komma sent till träning 40 kr
Komma sent till match 60 kr
Mobil som ringer 50 kr

Fel kläder vid
...träning 40 kr
...match 60 kr
...matchresa 100 kr
...i media 200 kr

Glömma saker man fått av klubben 40 kr
Tappa bort saker man fått av klubben 60 kr

Snack som leder till...
...gult kort 40 kr
...2 min 60 kr
...rött kort 100 kr

Förlorad match 20 kr
Bli gravid i serien 300 kr
Sen inbetalning (innan första varje månad) 10 kr/dag

Fast avgift 20kr/mån och en startavgift varje säsong på 200 kr.

Som ni ser blir de ganska mycke pengar och allt detta läggs i en festkassa som sen ska nyttjas efter säsongens slut. Kan nog bli en ganska bra fest :)

Tisdag

Igår blev första dagen på lite seriöst lägenhetsletande. Jag har skickat in en annons till lokala tidningen och även till en hemsida för andrahandsuthyrning och va även och tittade på en lägenhet som jag hittade på samma sida. Den var dock pytteliten så den va inte så intressant. Jag ska fortsätta leta idag...

Träningen va sen fysträning, först 60 min löpning och efter det gym. Det va väldigt lätta pass eftersom vi idag har beep-test :S Tyvärr verkar det som vi kör ganska mycket såna långlöpningar på över en timme, inte mina favoriter. Allt längre 400m är för långt! Korta intervaller ska det vara!
Jag måste säga att av det jag sett hittills kan Skuru skryta med en väldigt bra fysdiciplin, klappa er själva på axeln! All fys här körs gemensat just för att alla ska köra, fystränaren litar inte rikitigt på att folk kör annars. Sen va det lite lustigt igår efter löpningen. Vi sprang uppe i ett jättefint område runt en sjö och efter löpningen stannade de jag sprang med för att bada?! Vet inte om de avtalat det med fystränaren innan men de hade med sig extra grejjer för att kunna gymma i torra kläder. Blev ganska paff! Jag väntade på nästa gäng som sprang förbi och hakade på dem (hade sprungit vilse om jag fortsatt själv).

Efter träningen gjorde jag och Hannah ett ärligt försök till att handla middag men tillslut kom vi fram till att vi inte orkade laga middag och åkte ner till vattnet och satte oss på en restaurang istället.


Det blev restaurangen Bölgen & Moi och de var ett bra val! Jag tog fisk- och skaldjurssoppa och Hannah en köttbit. Jääääättegott! Där satt vi och snacka till klockan blev 23 och vi kom på att det va dags att gå hem  och sova.
Och nu är det onsdag och jag ska fortsätta med mitt lägenhetsletande och sen börja tagga inför beep-testet!

Artikel

Hittade en länk till en kort version av artikeln som publicerades i lokaltidiningen här:

http://www.fvn.no/sport/handball/article770339.ece

Tillbaka i Norge

Nu är jag tillbaka i Norge igen! Och guess what, strejken hann lägga sig så jag fick flyga hela vägen till Kristiansand. Med tanke på hur trött jag var hade jag inte orkat åka buss. Jag sov båda flygningarna och på den första somnade jag innan vi ens lyft från marken! När jag väl kom till K-sand var jag fortfarande jättetrött så hade inte särskilt höga förväntningar på vad jag skulle prestera på träningen.
Vi värmde upp med fotboll, unga mot gamla :) Liksom i Skuru fick jag spela i det gamla laget. De har inte riktigt lika mycket prestige i sina unga-mot-gamla matcher som vi hade i Skuru... Matchen slutade lika, 2-2.
Efter det körde vi vidare på olika spelvarianter, 5-mot-6 spel, 2-mot-2 spel och sen helplansspel. Mitt lag körde 3-2-1 och andra laget körde 6-0. Framåt gick det sådär, kom till en del lägen men brände en del, troligtvis pga av tröttheten. Bakåt gick det mycket bättre än jag trodde det skulle göra! Jag fick prova att spela halvback och är riktigt nöjd. Från den positionen kan jag springs på 1a fas kontring också.

Efter träningen fick jag mina nya löparskor också. De skor jag fått tidigare var tydligen inneskor. De är jättemjuka för att vara inneskor men de har funkat hittills.

Nu sitter jag hemma hos Hannah och vi har precis klämt i oss två hemmagjorde hamburgare var. Mums! Tyvärr misslyckades vi nog lite med köttfärsen för burgarna ville inte riktigt hålla ihop på gallret. Vi löste problemet med att ta ut stekpannan till grillen :)Finfina smarriga burgare med hickory BBQ sauce! Mmmm!

Eftersom grillen fortfarande är varm har vi fixat iordning bananer med choklad också som vi nu sitter och väntar på ska bli klara. Som jag sa, det är som att bo på fem-stjärnigt här hos Hannah! :)

Städning av hallen. Råkade ta bilden på fe...

dsc00855 (MMS)

Städning av hallen. Råkade ta bilden på fel ledd tyvärr.


Strejka är töntigt!!

Suck! Det blir buss till Olso imorgon vilket betydet att jag måste åka kl 5:45 istället för 9! Inte kul! Skärpning Norge! Tur att jag får flyga Olso-Götebrog iaf, hade vart segt att behöva åka buss den sträckan också.

Nu är allstå sista träningen för den här gången avklarad och jag tycker att jag fortsätter prestera bra. Idag var det en del egen teknik och sen mer träning på olika spel. jag har börjat hitta flera av spelarna riktigt bra och får många fina inspel. Fick till och med frågan (på skoj) om jag spelat med Birgit  förut när hon la ett riktigt snyggt inspel.

Sen efter träningen var det dags att rengöra hallgolvet. Eftersom Våg själva har hand om hallen är det upp till laget att se till att klistret tas bort. Det gick fort, vi fick alla varsin skrapa och med lite supermedel på golvet gick klistret lätt bort.

Nu när vi har ätit upp middagen är det dags för mej att packa lite. Måste säga att jag har bott 5-stjärnigt här hos Hannah! Supergod mat, blev lax idag, gångavstånd till stranden, skjuts till och från träningen och städigt sällskap av Hannahs otroligt sällskapsjuka hund Nike. Nu ska jag iaf hjälpa till att plocka undan!

Tack för idag slut för idag!

Rundtur på stan

Blev en lång promenad på stan idag och som jag lovade kommer här lite bilder:

Norrmän äter snabbmat med stil! Sen va jag lite sugen på att bada men efter att ah tittat enr i vattnet från piren va jag inte så sugen längre:

Det oranga tror jag är maneter... och av färgen att döma tror jag inte de är de mysiga maneterna vi har i Sverige utan en aningen mindre kramgo variant...

Som ni ser är Kristiansand en jättemysig stad och jag som älskar havet tror jag kommer trivas här. Nu hoppas jag bara att jag kan få en lägenhet hysat nära vattnet. Den jag var och titta på igår låg högt upp så man hade havsutsikt men det var en bit att gå för att komma dit. Jag har lagt upp lite fler bilder på facebook.

Sen så har det visat sig att mitt oflyt med flyg fortsätter. Nu är det tydligen strejk på mode här i Norge och den här veckan är det säkerhetspersonalen på flygplatserna som strejkar! Kristiansands flygplats stängde helt igår och kommer vara stängd till minst ikväll kl 20. Om det stämmer är det ingen fara men om parterna inte kommer överens blir det jobbigare eftersom jag ska flyga till Göteborg imorgon. I värsta fall får jag återigen sätta mig på en buss upp till Olso och ta flyget därifrån. Oslos flygplats är fortfarande öppen.
Håll tummarna för att jag får flyga!

äh..hmm.. "rubrik"

Min tankeverksamhet är inte på topp just nu, kommer inte på någon fyndigare rubrik.

Idag har jag haft fullt upp! Som jag skrev så har jag ansökt om norsk personnummer, fixat norskt mobilabonnemang och gymkort, vart och tittat på en lägenhet och sen vart på träning där det var maxpuls-test och sen styrketräning på det. Maxpuls-testet gick sådär. Först sprang vi 3*5 min där vi ökade tempot under fem min och sen gick ner i tempo och började om. När vi varma så skulle vi maxa upp för en lång backe, bara springa tills benen inte bär längre. Jävligt jobbigt men snabbt avklarat. Jag snubblade omkull med en puls 201 vilket jag tror är några slag för lågt, men jag kom högt upp i backen iaf... om det nu är bra :S
Sen var det styrketräning på gymmet. Gymmet är fint, gott om plats och många skivstänger jämfört med gymmen i Sverige. I samma anläggning finns det även simhall och klättervägg! Nu ska jag bara hitta mej en snygg gutte att klättra med ;)
Styrkeprogrammet som vi har ser ungefär ut som de i vi haft i Skuru. Vi har två program, ett överkropp och underkropp. Men utöver det så körde vi ett bålprogram. FY FAN!!! Här trodde man att man var hyfsat vältränad och sen får man en kniv i hjärtat och ett slag i ansiktet! Marius här har du nåt att köra med tjejerna! Dom kommer hata både mej och dej! De kallar de slyngträning. Övningarna är en blandning av plankan och de övningar vi gör på pilatesboll. Man står som man gör i plankan men man har fötterna uppe i en gunga, eller slynga, som hänger från taket. Lovar att jag kommer ha träningsvärk imorgon! Jag körde med slungan strax under knäna eftersom jag inte orkade längre ner och fystränaren kommer förbi och säger du  peppande orden "Du vet att du kör den lättaste varianten va?". Ouch! Jag ska bygga en egen slunga på landet och köra hela sommaren! Tänker inte få en sån kommentar igen!

Nu får det räcka för denna gång... har inte duschat än och klockan börjar bli mycket.

HAHAHAHA! Min lånade norska telefon ringde precis och ringsignalen va "Spiderpig"!! Den får nog vara kvar :)

Imorgon tänkte jag ta en sväng på stan med kameran så då kommer det nog dyka upp lite bilder här.
Men nu är det tack och god natt!

Dag ett...

Nu lider första dagen mot sitt slut och det har varit en bra dag! Förutom stressen i morse då då. Hade en minut till godo till tunnelbanan. Marginaler är fegt! Men jag hann med tuben, flygbussen och till slut flyget.
Väl framme så blev jag hämtad av Hannah som jag nu bor hos några dagar. Jag landade 15.20 och träningen började 18 så där emellan blev det ett stopp hemma hos hannah för lite mat. Då fick jag höra en väldigt tråkig sak: det finns knappt tunna pizzor i Norge utan alla pizzor är som de tjockare amerikanska pizzorna! Mamma och pappa: nu vet ni vad jag vill ha till middag när jag kommer hem på besök!

Sen åkte vi till träningen och vi åkte tidigare för att jag skulle hinna få lite grejjer innan det drog igång. Och vad mycker grejjer jag fick! Va som julafton! Tre väskor (ryggsäck och liten och stor sportväska), t-shirts, shorts, två mjukisbrallor, träningsoveralsbyxor, löpertajts, löparskor, löperjacka, vindjacka, strumpor... ser ut som jag har flyttat in permanent hos Hannah!
Själva träningen sen var jättekul och fartfylld. Vi gick igenom en del av deras spel så att jag och en annan ny tjej (Louise Pedersen från Danmark) fick testa på lite. Ska nog inte vara omöjligt att komma ihåg. Sen körde vi lite kontringar och spel också och håll i er nu: jag var targetspelare i uppspelen. För er som inte vet vad en targetspelare är så är det spelaren som efter avslut får utkast från målvakten och styr uppspelen. "Inte bollen till en M6a i kontring" Ha, det ska ni få äta upp! Det gick faktiskt helt ok, med lite träning kan det nog bli bra. Va kul att testa på en ny roll. Anledningen till att jag testas som target är att i 3-2-1-försvaret spelar jag centerhalv och för att få till bra kontringspel kör Vipers med centern i 1:a fas och centerhalv i 2:a fas.

Kom en journalist till träningen också, eller nja... med risk för att vara ganska taskig men tror nog att det kanske var en sommmarjobbare eller nåt för med tanke få hur gammal han såg ut att vara har han nog inte hunnit med någon journalisthögskola. Men han verkade duktig, ställde vettiga frågor vilket många erfarna och utbildade journalister kan vara pinsamt dåliga på. Får se var den artikeln dyker upp sen, jag lägger upp en länk sen när jag hittar den.

Efter träningen var det tillbaka hem till Hannah för en middag som bestod av en otroligt god "flygande jakob". MUMS! Hade nog kunnat är hur mycket som helst! Kanske skulle flytta in permanent ändå? Nä... imorgon ska jag faktiskt iväg och titta på en lägenhet som klubben hittat. Den ligger jättenära hallen och även det dagis som jag eventuellt ska jobba på. Dagiset ska jag också få hälsa på på imorgon.  Faktiskt så har jag en hel del att göra imorgon, jag ska iväg till norska motsvarigheten till skatteverket och få ett norskt personnummer, jag ska få hämta ut mitt norska mobilabonnnemang, fixa ett norskt bankkonto till alla mina stålar (?) och såklart hinna blogga lite hade jag tänkt. Så nu börjar det verkligen bli läggdax! Hannah gick och la sig för typ en timme sen eftersom hon börjar jobba kl 6 imorgon. Men sååå tidigt slipper jag gå upp thank god! Jag får sovmorgon imorgon.

På gensyn imorgon! Go natt!

P.s. Tittade på norksa nyhetssändningen tidigare idag och där var det en stackare som dömdes till "9 års förvaring". Usch, undrar vilket förråd som ställer honom i?
D.s.

Nu bär det av!

Det blir ett väldigt kort inlägg idag, lite bråttom till flygbussen...
Om ca 8h börjar träningen i Kristiansand! Efter några timmars intensivt tvättande och packande är jag nog klar nu, med en väska som troligtvis är jobbigt tung!
Det blir flyg den här gången iaf, slipper åka buss. Ser verkligen fram emot träningarna! Ska bli rikigt kul och är taggad till tusen! Hoppas jag får möjlghet att blogga mer under veckan så jag kan berätta hur det varit. Annars får det bli en sammanfattning i slutet på veckan när jag återförenas med min dator Gbg.
Håll tummarna för mej, både för att handbollen och alla fystester går bra (bla ett maxpulstest imorgon tror jag :S )!

Vi hörs snart!

Sista träningen i Nacka bollhall på väldigt länge!

Nu är det äntligen bevisat!! Chokladglass gör underverk för konditionen! Efter att ha intagit tre kulor chokladglass gick dagens beep-test helt klart över förväntan. Jag fick mycket bättre resultat än jag förtjänade.
Idag var det alltså fystester för Skurus damer inför sommarträningen och ja, jag sprang beep-testet helt frivilligt. Puckat kan tyckas men jag resonerade så här: om ca tre veckor är det dags för beep-test med Vipers och jag kunde välja på att inte veta vad jag kunde förvänta mej av mej själv och därmed ha massor med ångest inför det testet ELLER så springer jag beep-testet idag och delar därmed upp ångesten, lite nu och lite sen eftersom jag då har bättre koll i Norge. Uppenbarligen tyckte jag alternativ två var bäst och när jag klev (läs staplade, föll eller rasade) av med lite lagom domningar i armar och mage och en del cement i benen kändes de faktiskt ganska bra. Överraskade mej själv med att springa till nivå 12.11... tror jag iaf, gick av en nivå innan det blev 13, vilket är väldigt irriterande för en tävlingsmänniska som jag! Men nu har jag ju nåt att sikta på vid nästa test!

När det sen var dax att åka hem från träningen blev jag lite sentimental för idag var sista träningen för mej i Nacka bollhall! I alla fall på väldigt länge. Jag lär väl dyka upp då och då när man är hemma i Sverige men det vet jag ju inte när det blir. Så idag ser jag därmed som sista dagen på min tid i Skuru och imorgon blir första dagen på min norska karriär. Jag vinkade hej då till min lilla hörna i omklädningsrummet; Bodil, nu får du en ny granne :)
Tack för den här tiden Skuru och tack för att ni hjälpt mej till möjligheten att ta mitt handbollande utomlands!
Och tack för det fina priset som damlagets "Årets spelare" som jag stolt kan ta med mej, kunde inte fått ett bättre avsked. Och för de som va på avslutningen: jag blev inte alls sentimental, äh, fick nåt i ögat bara... Det lilla priset och den fina tavlan jag fick på avslutningsfesten ska få stå på nån hedersplats i nya lägenheten (var de nu blir). Nu när jag sitter här och funderar kommer jag att tänka på en massa saker som jag fått vara med om med Skuru... Det hinner hända ganska mycket på 5 år ändå: en bruten arm första året (därav namnet Jippe (Gippe) efter "gips"), en lite väl ful skuru-jacka, intressanta modeller på inne-skor, citatboken, "disneykvällen" ;) , alla lagfester med bland annat väldigt spännande uppdrag, debutanttal (mitt eget speciellt!), träningsläger och cuper, tvillinghysterin och "indraget" om oss stackars icke-tvillingar, tårta!, en mängd olika tränare, mängder med fys och så klart mängder med träningar och matcher... jag kan hålla på hur länge som helst... men det ska jag inte göra!

Har ju tyvärr inte uppdaterat så ofta och är ledsen men kommer nog bli ganska gles uppdatering nån vecka till dels för att jag, geni som jag är, glömde min dator nere i Göterborg när jag var där förra veckan (att lämna datorn där är en jättedum idé, speciellt när man inte tänkt vara där på några veckor) och dels för att jag imorgon åker ner till Sweden Rock festival några dagar (Linnea och Marius, jag vet att ni är såååå avundsjuka!!) Men när jag väl åker till Norge nästa vecka hoppas jag på att få låna dator och ska försöka uppdatera varje dag!

Tänkte avsluta med ett norskt ord som jag inte vet om det stämmer men de låter väldigt kul, vilket troligtvis betyder att det INTE stämmer: tallefjant = ekorre.

Ha det kanon sålänge!

Testar att mobilblogga :) en kulglass med ...

dsc00820 (MMS)

Testar att mobilblogga :) en kulglass med choklad, choklad och choklad i gamla stan! Sommar!


RSS 2.0