Nu är det officiellt...

Gick precis in på Vipers hemsida (finns en länk i högermarginalen) och nu är det tydligen klart att jag kommer till Vipers. Det var ingen lång artikel, typ två rader, men på de två raderna lyckades de ändå trycka in att det är en ROSA matchtröja jag ska spela i. :)
Jag har inte skrivit på något kontrakt än, det är fortfarande lite detaljer som ska skrivas dit, men jag antar att det är i princip klart :)
Flygbiljetterna till Kristiansand den 14e juni är bokade och sen är jag där till den 24e, med ett litet avbrott för en tripp till Göteborg. När jag är där så kommer jag bo hos två tjejer i laget som är snälla nog att låta mig sova där. Måste nog börja jobba lite på mina morgonvanor för båda har jobb där de börjar tidigt, usch... Jag har inte gått upp före 9 på mååånga dagar.
Har även fått en planering för sommaren. De kör mycket gemensam fys, under juni så är det handboll och fys varannan dag och lucky me: jag hinner precis vara med på beep-testet innan jag åker hem. Sen är de ytterligare ett beep-test i slutet på juli efter egen-träning-perioden. Man kommer aldrig slippa dessa j***a beep-test!
En kul grej som jag läste i planeringen är att vi ska iväg på en cup i Danmark i augusti, Növlinge cup i Aalborg. Spännande. Tyvärr ska vi inte på Säby cup som Skuru brukade åka på. Vet inte om Skuru ska dit i år också men det hade varit jättekul att ses där. På tal om Skuru som hoppas jag verkligen det dyker upp en tränare snart, är nyfiken på att se vem det blir! Vem skulle inte vilja träna alla de goa tjejerna :)

Nu återstår det bara en sak att lägga in idag. De va en person (Emma P) som absolut tyckte att jag skulle dokumentera vad jag gjort idag (skrapat färg av mammas och pappas altanräcke - väldigt spännande) med en bild. Men eftersom jag har en bad-hair-day idag så blir det en annan bild och vad passar inte bättre än att driva lite med norrmännen :) Jag hittade bilden på en av mina favoritsidor: argalappen.se, mycket rolig sida!

I give you "Norsk felsökning":

Premiär!

Jaha, då var det dags för det första av, hoppas jag, många inlägg! ...och jag hoppas det blir lättare med tiden för just nu vet jag inte riktigt var jag ska börja...

Jag har alltid varit fruktansvärt anti mot allt detta meningslösa bloggande som försigår men efter en del önskemål om en blogg har jag nu alltså gett efter och startat en... Så alla ni som är som jag och inte bryr sig så värst mycke om vad andra gör med sin fritid behöver inte läsa det här för du kommer troligtvis inte få ut så mycket av det.
Men för er som är nyfikna på hur jag sköter mig i norge får hemska gärna titta in här med jämna mellanrum!

Jag ska försöka berätta hur allt hänt hittills. Det började med att Vipers hörde av sig i början på april och sa att de var intresserade. Eftersom jag innan det i princip bestämt mig för att lägga av blev det en väldigt stor omställning inställningsmässigt! Från noll tillbaka upp till hundra.
Men jag kunde ju inte tacka nej innan jag testat så 19-21 juni åkte jag iväg till Norge för att provträna... Eller det var tänkt att vara 19-21 men det blev 18-21 eftersom vulkanen på Island, Eyafjallafjulaeyafjökull eller nåt, bestämde sig att nu var en bra tidpunkt för ett utbrott blev det buss fram och tillbaka. Det finns ju roligare sätt att spendera sin tid är att åka buss fram och tillbaka till Kristiansand. Det tog ungefär 13 timmar, enkel resa!
I alla fall, när jag väl kom dit så var jag med på två träningar och det var två otroligt roliga träningar! Även om Skuru är bra på att håll bra tempo och kvalité på träningarna så var det här i en anna klass! OCH de var lugna träningar eftersom de hade match dagarna efter... Men jag tyckte jag hängde med och presterade bra. Det bara regnade inspel! Jag ser verkligen fram emot att få spela en match! All tävlingsinstinkt och vinnarvilja har bara kommit tillbaka och det spritter i magen när jag tänker på de!
När jag var där fick jag även se mig omkring i Kristiansand som är en jättemysig stad (kommer bilder, lovar!), jag fick träffa materialsponsorer, se gymanläggningen och han även med två middagar och en lunch med några av spelarna. Vipers har en materialsponsor, Playmaker, som har sitt huvudkontor i Kristiandsand och spelarna får vara med och utvärdera och designa grejjerna! Fick bland annat med mej en jättemysig fleecetröja hem, som jag visserligen redan hunnit slarva bort :(
Som ni förstår så hade jag  några riktigt trevliga dagar i Norge och gillade verkligen laget, staden, träningarna... Jag har bara kommit på två negativa saker:
1)Kristiansand kanske är en lite tråkig stad på vintern, men men... det blir vad man gör det till!
2) Vipers matchställ är ROSA! Jag som knappt äger ett rosa plagg ska framöver synas i diverse media iförd en rosa matchtröja. Men det kunde vart värre, kunde vart brunt t ex, inte speciellt charmig färg...

Nåt som jag också märkte där borta i väst är att norska är ett jättefint och ett jättesmittsamt språk! Jag kommer definitivt börja bryta på norska om jag ska vara där månader i streck!

Om jag nu ska komma vidare...

Efter att ha varit där och testat satte alla förhandlingar igång. Jag har via Tomas Ryde tagit kontakt med People in sport som har hjälp mig med utformning av kontrakt. I Sverige har vi ju inga löner att tala om men utomlands där man har det är det standard att varje spelare har en agent som hjälper till med alla ekonomiska och juridiska frågor. Och jag är glad att jag följde strömmen och fixade en jag också. Det blir väldigt mycket lättare när nån gör saker åt en! :) Vad det kostar mig? De får några procent av den lönen de förhandlar fram till mig.

Som kontraket ser ut nu kommer jag behöva jobba några timmar i veckan. Klubben hjälper mig att hitta ett jobb, kommer troligtvis att få jobba med barn! Love it! Jag och barnen kommer sitta och läsa barnböcker för att lära oss norska. Perfekt! På tal om norksa så har jag två favoritord hittills, eller tre... eller de är nog ganska många ord för allt låter finare på norska! Efter att ha hört bara norska så låter svenskan typ som tyska sen, fult och otrevligt! I alla fall, några härliga ord är tyttebär=lingon, gulerot=morot, käresta=pojk/flickvän och , my favorite: rumpetroll=grodyngel! Och nej, banan heter inte guleböj, det heter banan...

Det som händer för mig framöver är att jag ska till norge och träna vecka 24 och 25, sen är de egen träning fram till 25e juli och sen drar det igång på riktigt. Tanken är väl att jag ska ha typ flyttat till den 25e juli, men allt blir ju inte alltid som man tänkt sig... Håller tummarna för att jag har någonstans att flytta till!

Så, nu har jag kommit igång med bloggandet och jag tror det får räcka för den här gången. Blev ju ganska mycket läsning! På återseende!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0