Stockholm i mitt hjärta...

Visst har man det bra i Kr-sand men borta bra, hemma bäst!



Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en otroligt smidig flygning över från Norge. Det höll på att börja med katastrof men det löste sig till det bättre. Kl 5.00 skulle flygbussen gått fråncentrum till flygplatsen, den brukar vara i god tid men 10 över syntes fortfarande ingen buss. Som tur var var jag inte ensam på stationen utan hade sällskap av en man som råkade veta att en lokal-trafikbuss åkte ut till flygplatsen 5.15 :) Så vi gick dit och istället för 90 kr för flygbussen betalade vi 30 kr och kom ut i tillräckligt god tid. Eller jag betalade faktiskt bara 20 kr eftersom det var allt jag hade på mej och busschaffören var snäll :) "En busschaufför, en busschaufför..." Flygen gick i tid och när jag skulle hämta bagaget i Stockholm kom min väska samtidigt som jag, tredje väskan ut på bandet, så behövde inte ens sakta in utan bara ta den i farten och fortsätta mot flygbussen. Väntade på flygbussen i ca 4 min och lite drygt en timme efter landning var jag inne på tekniska högskolan där jag nu ska äta ärtsoppa och pannkakor med vänner :D

Vipers - Fredrikstad

Egentligen spelar det ingen roll hur bra man spelar så länge man spelar lite bättre än det andra laget. Vi spelade inte bra men vi kom undan med två poäng ändå. Jag hoppas verkligen vi kan jämna till vår prestationsnivå lite grann för än så länge har vi som sagt kommit undan men förr eller senare kommer vi dra det korta strået... vore trist att göra det i fel match. Resultatet blev 26-23 och vi ligger nu på en fjärdeplats i tabellen.

Vidare så är det nu klart att vi kommer möta Gjövik i semifinal den 10e nov, spännande! Där är det alltså en finalplats i Oslo Spektrum på spel.
Men innan det så ska vi möte Nordstrand på deras hemmabana den 7e nov vilket kommer bli en tuff match. Vi mötte dem i sommras under en av turneringarna och gick vinnande därifrån. Kan vi göra det igen? Absolut! :)

Infør Vipers - Fredrikstad

Imorgon kl 18.00 möter vi Fredrikstad i en seriematch. På pappret ska vi vinna men då gäller det som vanligt att plocka fram allt det vi har på pappret också. Hoppas och tror vi kan hålla samma tempo och kvalité som vi gjorde mot Selbu, då kommer Fredrikstad få slita för att komma nånstans!
Som sagt: avkast kl 18.00! Följ online från handball.no!

Igår fick vi även reda på vilka vi har att vänta oss i semifinalen i NM-cupen och det ser bra ut! :) De två semi-final-matcherna blir Larvik-Storhamar och Vipers mot vinnaren av Njård-Gjövik. Varken Njård eller Gjövik ligger i högsta serien utan i lägre divisioner så våra chanser att nå final är nog större än de varit på lång tid för klubben. Om vi når final hoppas jag att ni allihopa kommer och hejjar på oss i Olso Spektrum den 30e dec!! Vore underbart att ha en blå-gul klack på läktaren ;) Ingela, sugen på att ta ditt hejjar-klackande till internationella nivåer?

Hemresa

Middagsbuffén var lika bra som förra gången vi var här :) Det bästa(/sämsta?) var de två borden fulla med olika desserter, svag för sötsaker som man är... brownies, citronbakelser, marängtårtor, gräddtårta, chockladmousse, caramellpudding, ostkaka, hallonmousse... namnam!

Sen samlades vi i baren för ett litet möte. Innan matchen sa Peder att om vi vinner så skulle vi få veta en överraskning efter. Överraskningen var att senare i jul så bjuder tränarna på julbord med fri dricka på byns ölbryggeri! Wohoo! Kan ju inte bli annat än bra! Så får man testa ett norskt julbord med pinnekött och ribber och allt vad de nu äter.

Nu ska vi mot flygplatsen! Snakkes mer ikveld!

Selbu - Vipers

VI ÄR VIDARE TILL SEMIFINAL!

Vi vann 32-22 efter en härlig laginsats. Det blev en riktigt rolig match där vi tog tag i alla de problem vi haft i tidigare matcher. Totalt gjorde de 12 spelmål, resten var på straffar och frikastuppställningar efter passivt där vi inte riktigt var med.
Bäst i vårt lag var CH som gjorde 10 mål tror jag. Innan matchen hade hon gjort en deal med en av lagledarna att hon skulle få en minuts massage för varje mål hon gjorde. Blev ju en ganska bra deal. :)

Efter matchen så fick vi våfflor i omklädningsrummet, istället för frukt som det brukar vara. Men på våfflorna va det inte sylt utan ost?! Några av våfflorna var med vanlig ost och några med så kallad brunost, det smakar som messmör men hyvlas som vanlig ost. Det var ganska gott faktiskt, annorlunda men gott.

Nu väntar vi på att få gå ner och hugga in på hotellets middagsbuffé som vi åt förra gången vi var här i "Hell".
Kanske skriver mer senare, när jag är mätt och glad :)

Inför Selbu-Vipers

Idag är sista dagen på arbetsveckan och sista dagen innan kvartfinal borta mot Selbu. Klockan 7.20 går flyget upp mot Trondheim via Oslo. Vi spelade inte säskillt bra i seriematchen mot dem i söndags men vann lika väl. Läste precis en artikel om att "Selbu aldrig varit så nära en semifinal i cupen"... I helvete heller! Ska dom vinna ska de vara en sån Pyrrhus-seger att de aldrig kommer vilja möt oss igen. Alla i laget är taggade och vi ska visa att vi kan så mycket bättre än sist!

Norgeväder

J***a västkust-väder! De är helt omöjligt att klä sej inför jobb på morgonen! Imorse cyklade jag till jobbet i nån enstaka plusgrad och strålande sol från en helblå himmel, mitt på dagen var jag ute i hagelregn och cyklade sen hem i en tio-gradig blöt höststorm. Under den timmen jag har varit hemma så ösregnade det först och sen kom snön! Yes, den första snön har fallit i Kristiansand... Men den är borta nu för sen regnade det lite till och nu är solen framme igen och himlen är blå...

Kan nån berätta för mej hur man klär sej inför en sådan dag?!


Krasslig diciplin...

Tänk att klockan allt springer iväg så på kvällen. Det spelar ingen roll när man kommer hem, man kommer alltid i säng lite för sent ändå. Just nu så kan det ha att göra med alla de Heroes-avsnitt jag har på datorn, men de är inte säkert... bara en teori.

Idag har vart en lång med härlig dag. Hade tidigvakten på jobbet så började 6.45 och slutade vid 14. Då var det hem och fylla på energiföråden med lite mellis och sen iväg till gymmet vid 17. Där blev jag kvar 4 timmar. Vi hade "kostholdsanalyse" först, dvs vår fystränare gick igenom vad och hur mycket han rekomenderar att vi ska äta. Han visade oss även ett program där vi med datorns makalösa kapacitet :) snabbt och enkelt kan räkna ut vad vi får i oss. Programmet ser ut som det blev desigat nån gång på 80-talet men de va faktsikt riktigt bra och jag ska försöka använda det flitigt. Så nu är det slut med allt osunt, stopp med glass, choklad, chips och kakor!

..........HAHAHAHA!! Eller inte!!! Livet är för kort för att banta! Man får kanske bara se till att fördela de lite så de inte märks så mycke på siffrorna :P
Sen ska vi förhoppningsvis få göra en helkropps analys där man får reda på ALLT om sin kropp, även sånt som jag tror att man kanske inte vill veta, får se om jag vågar skriva nåt om de här sen ;) Beror på hur det ser ut.

Sen, på tal om att få reda på saker om sej själv, så upptänkte jag en sak jag börjat med på gymmet... Jag räknar repetitionerna i huvudet, PÅ NORSKA! Én, to tre, fire, fem, sex, syv... Tur att man ska hem på ett besök snart :)

P.s. En liten detalj ang bloggen. I fortsättningen så kommer jag eventuellt skriva om lite annat också, så som teckning och annat som min kreativitet ställer till med, och för enkelhets skulle inför jag då kategorier som jag sorterar inläggen efter. Så de som bara är intresserade av handboll läser då såklart bara de inläggen som publiceras i den kategorin :)

Måndag 18/10

Det viktigaste först: STORT GRATTIS till mamma och moster Lena som fyllt år i helgen!! Hörde att Ladie's night va bra ;)

Idag hade vi träning tillsammans med ett av klubbens ungdomslag, flickor -94 tror jag. Det var mest för flickornas skull, vi körde lite passningsövningar, matcher och till slut straff-tävling. Under matcherna spelade bara några av oss och vi andra körde lite restitutionsfys vid sidan av.
Vanligtvis brukar jag cykla till träningen men idag var en sån dag där jag bara inte hade lust så liftade med Hannah till hallen. Och va glad jag är att jag gjorde det! Efter träningen, ca 30 sekunder efter att jag klivit innanför dörren hemma, började det regna och HAGLA! Hade inte varit särskillt kul att cykla hem i det!

I övrigt så har jag tillslut gjort klart min tavla som jag började med i början på september nån gång... Är riktigt nöjd! Den är den första i en serie med tre tavlor så serien är väl klar runt midsommar nån gång...


Tabellen

Kom på att jag ju faktiskt kan visa hur det står till i serien. Som ni ser ligger vi nu på en 5:e plats efter att ha mött Byåsen, Larvik, Tertnes, Levanger, Selbu och Storhamar. Ser inte så tokigt ut...



Nästa seriematch är mot Fredriksstad där vi borde ta två poäng.

Vipers - Selbu

Shame on me! Nu var det alldeles för länge sen jag uppdaterade. Och det är inte ens så att jag haft mycket att göra utan det har bara inte blivit av.



Idag spelade vi mot Selbu hemma. Det var en match som vi på pappret lätt skulle ta men vi gjorde de nog lite onödigt jämnt. Vi hade en bra start och drog ifrån på en gång men i andra halvlek slappnar vi nog av lite grann och låter de ta ikapp några mål. Vi får chans att visa oss bättre redan på lördag då vi möter dem i NM-cupen på deras arena uppe i Trondheims-trakten.

NM-cupen kan bli riktigt intressant i år eftersom Larvik och Byåsen istället för att mötas i finalen får mötas redan nu i kvartsfinal, dvs bara ett av lagen kan avancera. Det ökar ju möjligheten för andra lag att ta sig långt avsevärt!

Jag har märkt en del skillander runt traditionerna inför match här i Norge jämfört med Sverige. Till exempel så värmer båda lagen upp på hela banan i början istället för att hålla sig på sina respektive sidor. Vidare så hälsar lagen på varandra även innan match efter spelarpresentationen. Två ganska trevliga traditioner tycker jag, det bidrar till en lite schysstare stämning till skillnad från stämningen som ibland finns inför "hatmatcher" i Sverige. Ja, alla vet att det finns "hatmatcher" hur otrevligt de än låter... Ibland är de ju knappt spelarna ens hälsar på varandra efter matchen.

Med de orden checkar jag ut. Nu ska jag laga mej en kopp te och se om de är nåt bra på TV...

Lantliv :)

Efter träningen idag, som var en väldigt bra träning, åkte nio utav oss ut till Ida's familjs gård och butik. Butiken var en lada full med fina saker, massa present- och inredningsprylar! Efter att ha gått tre varv hittade man fortfarande nya saker, fanns hur mycket som helst! Vi åt även middag tillsammans och fick smaka på Ida's mammas nybakade bullar! Mums!

När vi ätit och shoppat färdigt gick vi ner till stallet och garaget och fick hälsa på hästar, hönor, kaniner + pyttesmå kaninungar som inte ens öppnat ögonen! Sen fick jag även hälsa på min framtida rumskamrat:



Michelle fann också en kompis:



 

Den gillade min halsduk och va lite svår att lirka loss när den väl satt klorna i den.

Efter katterna fick vi även hälsa på en fyrhjuling, en permobil och nåt annat hemmabygge med hjul och motor. Tyvärr var det ju nattsvart ute vid den tiden så var lite svårt att köra nånstans om man inte hittade, men vi har bestämt oss för att komma tillbaka nån dag och köra lite i skogen :) 

Om det låter som vi haft en supermysig kväll så låter det precis rätt :) Tack Ida + familj!

Äh...

Ja vi hade match igår och nej jag har inte lust att skriva om det... Egentligen vill man ju bara skriva om saker som går bra men ibland får man bita i det sura äpplet och erkänna för världen att man inte gjorde ett så bra jobb. Vi förlorade mot Tertnes med 31-22 efter en otroligt fantasilös och stressig match. Tertnes lyckades plocka sönder vårt anfallspel och fick oss att göra mängder med tekniska fel, och då blir det kontringar bakåt. Det va ingen höjdare att sätta sej på flyget hem utan poäng. Lite svårt att göra de nu men imorgon på kollektiva träningen är det bara ta nya tag och se framåt.

Idag hade vi egen restitutionsträning så det blev drygt 1½ timme stabilitets- och bålträning på gymmet. Nu är det läggdax för att orka upp till jobbet imorgon. Idag var en väldigt fin dag med härligt höstväder och håller tummarna för samma väder imorgon!

Mer sol

Idag är det en såndär härligt klar höstdag här, mysigt! Har precis kommit hem från Jonas B efter en lunch med några av tjejerna.

Igår efter träningen blev de tacos hemma hos Janne, låååångt utanför Kristiansand. Massa god mat och "Senkveld" på tv. Senkveld va ett lite udda program, en blandning av talk-show och typ Robinsson. Började med intervjuer av en alpinstjärna och Robyn i studiosoffa men sen gick de över till att vara tävling mellan två lag som bodde ute på nån skuta. Kvällens tävling var vilket lag som kunde ta flest piercingar!?!?! De är nog första och sista gången jag ser en fullvuxen karl vara så glad och stolt över en navelpiercing!

Imorgon är det flyg till Bergen för att krossa Tertnes! Hoppas vi kan ta fram det bästa och få med oss två poäng hem. Efter att ha spelat tre matcher så långt, varav två mot seriens bästa lag ligger vi bra till i serien och om vi kan hålla kvalité kommer serien bli väldigt intressant! Håll tummarna för oss imorgon!

Glöm inte att skriva och lägga upp nån fin bild i min nya gästbok! Den är fortfarande lite för tom tycker jag!

Sol!

Idag fick jag ytterligare en ledig dag och det har vart stålande väder! Dagen gick till att glida omkring på stan och shoppa lite småsaker och avslutades nere vid vattnet med rökt makrill från fiskmarknaden.



Fick till och med lite sällskap :)


NEWSFLASH!

Hör upp alla läsare! Nu har bloggen blivit ännu bättre med ännu mer html-kod för mej att hålla koll på!

Det har tillkommit en GÄSTBOK!

I marginalen till höger finns en länk till min alldeles egna, fina och för tillfället tomma gästbok! Där vill jag att alla som inte känner för att kommentera ett specifikt inlägg utan kanske bara vill sända en generell hälsning, kanske ställa en fråga eller till och med lägga upp en bild genast går in och skriver något! Där kommer jag att svara och kommentera så flitigt jag kan. In och klottra med er!

Regn regn regn...

Nu har det regnat ordentligt sen två-tiden, klockan är nu 21. Jag kommer få simma till jobbet imorgon! Fick nästan simma hem! Det regnade och blåste så mycket så vet inte om jag fick mest vatten i skorna eller öronen. Hur mycket vatten kan det finns där uppe egentligen?!

Men trots regn måste jag säga att jag har haft en bra dag idag. Hör och häpna men jag kom faktiskt upp när klockan ringde i morse! Jag var på gymmet ca 6.15 och sprang mina sprinter (10*40m, 10*(20m+20m)) och körde igenom gym-programmet (lite rock-musik i lurarna gav en extra kick). Klockan 8.15 cyklade jag iväg till jobbet. På jobbet var alla barnen så snälla och lugna så man nästan blev misstänksam. Fick massor med gratulationer från kollegorna och bjöd på rulltårta till fikapausen (visserligen en sjukt tråkig coop-rulltårta, men ändå, det är tanken som räknas!).
Mobilerna (norska och svenska) har plingat till lite trevligt då och då och det är rena rame fröjden att vara inne på facebook! Har jag verkligen så många härliga vänner? Ja, tydligen! Puss och kram på er alla!!

Nu på kvällen har jag suttit och myst i soffan med god mat, lite godis och en av de skummaste filmerna jag sett! "2001 - A space oddessey", rena LSD-trippen! Fattade ingenting, jag läste en "förklaring" till den men blev inte så mycket klokare av det.
Födelsedagsfirandet sparar jag tills jag kommer hem till Sverige, förhoppningsvis i slutet på oktober. Då blir de fest :)

Funderade på det där med att bli äldre... Hade lite åldersångest först men så tänkte jag efter: Nu är jag 24 år och drygt 7 timmar gammal och på den tiden har jag ju faktiskt hunnit med en del. Jag har vart i fyra av sju världsdelar där jag dykt, klättrat i regnskog, gått i öken och sett storstäder och stränder, avklarat nästan 4 av 5 år till civilingengörsexamen, spelat mej upp till proffsnivå i handbollen och flyttat utomlands, hoppat fallskärm, seglat över Östersjön, flugit hellikopter... och för att inte tala om skaffat mej en massa goa vänner och hållit kontakten med släkt och familj! Inte så dåligt jobbat hittills. Och så tänkte jag leva åtminstone 50 år till! Tänk va mycket jag kommer hinna med om jag fortsätter i samma tempo!

Och på tal om saker man ska hinna med: har en bok med "1001 filmer man ska se innan man dör", nu har jag sett 99 stycken av dem, 902 to go...


Sent och kort

Som rubriken indikerar blir det ett kort inlägg. Tänkte att jag skulle hinna till gymmet innan jobbet imorgon så jag får eftermiddagen ledig. Får se hur bra jag tycker den idén är när väckarklockan ringer strax innan 06.00 imorgon... Om någon har lust är det helt ok att ringa vid kvart i sex-tiden och jaga upp mej med en fin sång *blink blink*

Det blev ingen ledig dag idag utan blev jobb så har alla mina ärenden kvar, får ta de nån annan dag.

Sweet dreams

Ledig dag

Lördagen blev en lyckad kväll tycker jag! Vid halv sju samlades vi alla på Jonas B och satt och drack och skrattade tills pizzan kom. Istället för att få varsin pizza kom personalen med familjepizzor som de ställde på bordet med en högar av servetter. Det var ett flertal olika sorters pizza och folk skickade pizzabitar fram och tillbaka. Samtidigt kom det runda efter runda med dricka som sponsorer m fl bjöd på.







Vid tio-tiden gick alla i laget hem till mej för en mellan-fest innan vi gick ut på stan. Vi hade trevligt och råkade sjunga lite väl högt tyckte en av grannarna :P

Sen blev det som sagt stan, nästan alla gick till samma ställe. Under kvällen satt jag bland annat och snackade med en kille i typ 10 minuter och först när en annan av tjejerna skvallrade om att jag var svensk fattade han de. Tar det som ett bra betyg på min norska, även om han nog var ganska full :P

Som ni säkert förstår blev det en ganska långsam söndag men som tur var regnade det mycket hela dagen vilket jag tycker gör det helt ok att mysa i soffan framför tv'n hela dagen :)

Nu är det ny vecka och bara börja ladda och förbereda för nästa match som är borta mot Tertnes. Idag var jag ledig från jobbet så hann med en sväng till gymmet och springa lite intervaller, 10*2 min. Får se om jag behövs på dagiset imorgon, annars blir det en till ledig dag där jag ska försöka springa lite ärenden.

Tack och god natt.

Nu är de fest!!

We are all the (nästan) winners, we are all the (nästan) best! Att vi ska ut och festa, det... eh.. kan ni ge er på... eh.. Aja...
Vi gjorde en bra match mot Byåsen med helt annan glöd än tidigare. Tyvärr hade vi en dålig period i första där vi låter siffrorna springa iväg lite men vi hämtar upp bra i andra. Som mest låg vi under med 11 tror jag men snyggade till siffrorna till 31-27. Jag gjorde en bra match både framåt och bakåt och slutade som toppscorer med 6 mål. Riktigt nöjd! Matchens lirare blev Janne som gick in och ägde banan när hon kom in!

Nu hinner jag inte skriva mer för de är snart dax att samlas på Jonas B. för middag med sponsorer.

Ha en  trevlig lördagkväll, det ska jag ha!

Inför Byåsen

Träningarna idag och igår har varit med ett helt annat lag än det som spelade mot Levanger i onsdags vilket verkar lovande inför imorgon! Om vi kan leverera samma jävlar-anamma och kvalité mellan 15 och 16 imorgon kommer byåsen få åka hem utan poäng men med en väldans massa blåmärken :)
Avkast klockan 15:00, matchen går som vanligt att följa via online-rapportering på handball.no.

Nu är de relaxing och fredagskos med en bra film och glass :)

RSS 2.0