Nu är vi på väg mot Storhamar, sitter på f...

Nu är vi på väg mot Storhamar, sitter på flygplatsen och väntar. De sista två träningarna har varit dåliga så jag hoppas igen på de där med att genrepet ska vara dåligt för att showen ska bli bra. Storhamar kontrar och är individuellt skickliga och vi har lagt upp taktiker på hur vi ska göra. Om den funkar beror helt på vår insats, 95 istället för 100% och vi förlorar.


Dumma mej!

Kom på en till som precis fyllt år och definitivt ska ha en gratulation här! Min trognaste läsare, största fan och idol (på delad första plats med mamma såklart): Pappa!

Massa STORA varma gratulationer!

Får göra födelsedagsmiddag och baka tårta åt dej när jag kommer hem sen (eller när ni kommer hit)!

Puss och kram

P.s.

Gratulerer med bursdagen Tone Eline! Vet du er en trogen lesere! :)


Vipers - Levanger

Va mycket härligare livet är när man vinner! Och de blev både vinst för oss och våra Sverige-grabbar!! En bra söndag helt enkelt...

Idag fick vi till vårt försvar igen samtidigt som de mesta stämde framåt. I andra halvlek släppte vi bara in 5 mål! I halvtid stod de 15-15 och slutresultatet blev 25-20. Jag lyckades peta in 2 mål och fick dessutom med mej en ordentlig "rump-kaka"! De gör ont nu men de kommer göra ONT! imorgon när man stelnat till ytterligare. Ska iväg till gymmet för lite restitutionsträning imorgonbitti och de kommer behövas en lååång uppvärmning. Men jag ska inte gnälla, vi fick med oss två poäng och de är värt en lite ömmande kropp.



Tack och God Natt!

Inför Vipers - Levanger

Nu behöver vi två poäng! Både för tabellplaceringens skull och för lagets självförtroende.

Precis som i Sverige är de de 8 bästa lagen som möts i slutspel, där de 4 bäst placerade i tur och ording väljer vilket av de 4 andra lagen de vill möta. Om vi inte börjar vinna snart kan de bli lite onödigt spännande mot slutet av serien.

Idag spelar vi klockan 15.00 och inte kl 18.00 som vi brukar.


Flint - Vipers

Orkar inte skriva många rader om matchen... Vi förlorade, BIG surprise! De flesta spelade dåligt, inklusive mej. Försvaret läckte och vi var ineffektiva frammåt.

Vi har haft en kort möte om vad folk tycker och tänker och har väl kommit fram till några saker vi ska ändra till nästa match. Får se om de funkar mot Levanger hemma på söndag. Det kommer bli en fysiskt tuff match så då måste vi smälla på bakåt och sticka in näsan och spela smart frammåt.

Idag sågs vi några stycken och såg på en Levangermatch för en liten analys, och jag ska nog se mer frammåt helgen för att hitta svaga och starka punkter. Sen blev de intervaller, 2min * 10, och ett gympass med lite ben, mage och stabilitet. Har vart lite onormalt ostabil i ena knäet och håller på och bygger upp muskulatur runt höften för att råda bot mot de. Får se om de känns bättre om några veckor, annars blir de in på magnetröntgen för att bli klokare. Jag har inga problem att spela med knäet men man vill ju inte att de ska bli värre och vill ju kunna åka skidor tills jag fyllt 50!

Tisdag kl 00.32

Fick precis en ganska bra bild på månen och ringen runt.



Efter lite mikkel lite med vitbalansen och en slutartid på 3''... Fick ligga på rygg i snön och hålla andan när jag tryckte ner knappen för att få någon sånär skärpa. Kan ha fått köldskador på rumpan men de va de värt :)

Inför Flint - Vipers

Snart är de avresa med buss upp mot Olsoområdet för att spela mot nykomlingarna Flint. Precis som förra matchen mot Sola är det en match vi borde vinna men det beror helt på vad vi bestämmer oss för att leverera på plan. Serien är ändå så pass jämn att om man inte spelar som man ska så får man stryk även av de nedre lagen.

De är fan dags för två poäng så jag är i alla fall taggad till tänderna. Har laddat med att se på både Flint-matcher och på nån av våra tidigare matcher. Jag tror att nyckeln sitter i försvaret och de har sett riktigt bra ut i veckan, har varit rena fribrottningen emellanåt. Håll tummarna för att vi lyckas plocka fram de bästa och aggresivaste försvaret någonsin och att vi får åka hem med två poäng!

Fredag

Blir ju bara sämre och sämre på de här. Tror jag från och med ska sluta luras och helt enkelt konstatera att detta är en blogg som uppdateras sådär var tredje, var fjärde dag...

Vad har hänt sen sist? Inte så mycke egentligen... Jag fick punktering på bilen men de är nu fixat efter att ha lämnat däcket på reparation för 150 kr. Efter incidenten har jag frågat mej själv om jag ska vara stolt över mej själv eller skämmas lite för de kvinnliga könet när 90% av alla tjejer jag nämnt det för blivit helt chockade när jag sa att jag bytte däcket själv. "Va?! Jag skulle bli helt panikslagen om jag va tvungen att byta däck själv!" For f**k sake! Tycker liksom att de är nåt man borde sett till att lära sig om man äger en bil!

I övrigt så har de väl bara fallit ytterligare några decimeter snö. Innan jag flyttade hit så frågade jag lite hur vintrarna va här och fick svaret att ja de kan ju bli lite kallt men vi har aldrig nån snö som ligger kvar. Come again? De sista veckorna tror jag lätt det har fallit en halvmeter. Har flera gånger kommit ut till en nytt decimeterlager på bilen. Men hellre snö än slask! Blir lite ljusare och mysigare. Det bästa är när de snöar stora härliga flingor och de blir så där mysigt tyst ute. Alla ljud är liksom inpackade i bomull, ni vet säkert vad jag menar :)
De är lätt att bara tänka på allt de dåliga med snön som när man blir väckt av plogbilen mitt i natten eller står och gräver fram bilen när man redan är sen till jobbet, men man måste komma ihåg de bra också. Bland de roligaste jag sett i år var när barna på jobbet lekte ute i snön som räckte dom över midjan! Man kan inte bli annat än glad!

I morse var jag på gymmet och fick gjort en sån kroppssammansättningsanalys (hänga-gubbe-ord!) och blev väldigt fint överraskad! Ok att man tränar mycket och ligger bra till i muskelmassa och sånt men fick även veta att jag har ett skellett som väger över ett halv kilo över normalt och att jag har lite fett runt inre organ. Bra bra! All mjölk man druckit genom åren har helt klart gjort gott :)
Va ett väldigt kul test att ta faktiskt. Nu har jag all fakta om min kropp svart på vitt. Till exempel så väger mitt högerben 11,7 kg, högerarmens muskler har en omkrets på 27,9 cm och jag har en vilo-förbränning på 1935 kcal... OCH, det märkligaste av allt, som jag fick veta innan själva testet ens börjat... jag har blivit en cm längre! Hur är det möjligt?! Jag är numera 184 cm lång... Är det inte normalt att sluta växa vid typ 14? Jag borde vara närmare åldern där man börjar krympa!

För att fira mina fina siffror (förutom längden då) blir de nu lite glass! Eller mycke glass, vi får se... troligtvis mycke :D

Vipers - Sola

Helvetes jävla...

*tre-fyra rader med fula ord*

...skit!!

Nu är jag ordentligt less på att förlora mot sämre lag på grund av tekniska fel och dålig attityd!

Som ni förstår förlorade vi mot Sola, och de på de värsta sättet... De är lika, ca 30 sek kvar och vi har bollen... men slarvar bort den med 10 s kvar och förlorar med ett mål...

Vet inte vad vi gör fel men nåt är de, för de är fan inte många som går 100% fysikt och mentalt på plan!

Inför Vipers - Sola

Snart är det dags för årets första hemmamatch, avkast kl 18.00 mot Sola. Dagens utmaning blir att efter cupfinalen komma ner på jorden igen och prestera i "en vanlig seriematch". Det är en ganska stor omställning att gå från en publik på 5000 till 300-400. Personligen tror jag nog att jag kommer kunna leverera och det har varit ganska bra intensitet på träningarna i veckan. Det var trots allt länge sedan vi spelade en match på hemmabana med ordentlig hemmapublik och det är absolut nåt att tagga till för!

Hoppas det strömmar till mycket folk och att vi får inleda det nya året med inspirerat anfallsspel, tufft och aggresivt försvar, snabba och smarta kontringar, 100-%-igt hemspring, massa snygga hemmamål och inte minst en publiksuccé!

Ber om ursäkt... igen...

Kanske borde lägga till "uppdatera bloggen oftare" till nyårslöftena... Glömmer tyvärr bort de och när jag väl kommer ihåg det har jag nåt annat för mej...

På tal om nyårslöftena så har denna första vecka gått bra. Jag har ätit massa grönsaker och frukt, lagat ordentlig mat och testat några smoothies. Alla har säkert hört de förut men matlagningen blev bra för att jag planerade vad jag skulle äta i måndags och handlade in allt då. När man tränar så mycket får man liksom anpassa vad man lagar till hur mycke tid man har efter träningen. På torsdagar till exempel så tränar vi till 21 och då är de inte så smart att sätta igång men nån tidskrävande middag. Då blev de ris med kyckling i sötsur sås, tillagat på 20 min, nyttigt och jättegott :) På onsdagen hade vi egen fysträning som jag fick avklarad innan jobbet så på kvällen hade jag tid att  unna mej själv tortillas men kyckling. Kanske inte så fettsnålt med oliver och guacemole, men iaf bra fett ;)

Vidare så har jag bytt ut påläggsskinka med kalkon. Att man inte testat det tidigare(?!), både godare och nyttigare än skinka. Sen har jag lärt mig att te, framförallt grönt, är bra för fettförbränning så de har blivit en kopp till frukost. Gud va skönt de är att kliva upp i lite god tid så man kan äta frukost i lugn och ro! Jag har alltid varit sån som ligger kvar i sängen så läääänge de bara går och sen bli nån minut sen, men i måndags när jag fick gå upp klockan 7 för att invänta rörmokaren som skulle komma mellan 7 och 8 (kom 8.15) upptäckte jag att de vara ganska skönt att inte stressa igång. Det spelar ingen roll hur länge man ligger kvar i sängen, de är alltid lika jobbigt att komma ur den, oavsett om klockan ringer 7 eller 7.30, men när man väl är uppe är skillnaden stor.

Till alla er som inte har en mixer: skaffa en! Smoothies är ju sååå gott! Istället för juice på morgonen eller som mellis innan träning... Har testat några olika varianter och det är bara mer eller mindre gott. Jag har bläddrat lite i min smoothiesbok och upptäckt en massa nya goda blandingar.
Rekommendationer:
* banan/blåbär/(äppeljuice)/naturell youghurt
* banan/jordgubbar/naturell youghurt
* päron/hallon/naturell youghurt
* apelsinjuice/banan(/ägg)
* jordgubbar/ananasjuice(/kokos)! testade jag i morse och MUMS! Helt klart ny favorit.

Nyårslöften

Så va det de här med nyårslöften... Har nog aldrig varit mycket för nyårslöften för alla vet ju att man håller dom till ungefär mitten på januri, så de känns ganska meningslöst. Men i år ska jag nog göra ett ärligt försök.
Från att vara en som alltid ätit vad jag vill när jag har lust för det ska jag försöka ha lite mer koll på vad jag petar i mej och äta lite smartare. Jag är för glad i mat och godsaker för att sätta mej själv på nån form av diet men några enkla och nyttiga kost-förändringar tänkte jag att jag skulle klara av.

* Mejeriprodukter - jag ska försöka dra ner på det och välja fettsnåla alternativ.

* Mer grönt! - grönsaker är ju jättegott! De här har jag faktiskt tjuvstartat på och har på sistone varit riktigt duktig på att få med lite grönsaker till maten.

* Småätning - eftersom jag är en sån gottegris och alltid är sugen på nåt får jag helt enkelt se till att det som finns tillgängligt inte är kakor och godis utan nåt bättre. Precis som grönsaker är ju till exempel frukt supergott! Har även en påse skorpor hemma, supergott med fikonmarmelad på. Nån som har tips på inte fullt så onyttiga snacks får gärna skriva en kommentar. Moster Lena?

* "Pimpa" maträtter - Köttfärsås är ett strålande exempel på en lätt-pimpad maträtt. Ta nyttigheter man har hemma och släng i, t ex kindeybönor, linfrön eller riven morot. Köttfärsåsen smakar typ samma, om inte lite bättre, men blir nyttigare.

*Fredagsmys utan chips! - fruktsallad, smoothies och grönsaksdip is the shit!



Som ni ser ska jag alltså lura mej själv till en nyttigare kost :) Kommer gå alla tiders!


2011 - inlägg nr 1

En cupfinal och en nyårsafton senare... Båda väldigt lyckade tillställningar. Cupfinalen gick ju som väntat men oj vilket härlig upplevelse! Vi gick in med inställningen att vi inte hade nåt att förlora och oavsett ställning bara ge järnet. Vilket vi lyckades med! Vi har fått massor med positiva kommentarer om hur vi höll ångan uppe och trots att vi mötte ett av väldens bästa lag spelade respektlöst och gav dem så mycke match vi kunde. Tror alla i laget är otroligt nöjda med sina silvermedaljer och de var glad stämning i omklädningsrummet.


Uppställning efter matchen framför vår otroliga klack!


Bild från Vipers hemsida där man kan läsa mer om matchen:

http://vipers.no/vipers_kristiansand_k/artikkel/38517

Tillbaka i K-sand fick vi ett varmt välkomnande med stående applåder när vi klev in på Jonas B. Senare (efter några öl ;) )blev vi till och med sjungna för! En egenkomponerad sång (typ) framförd av trogna fans :)



Helt klart en dag jag aldrig kommer glömma!

Dagen efter fortsatte festandet med ett lyckat nyårsfirande! Kan man be om en bättre avslutning på år 2010? Tror inte de...

Och nu får vi se vad 2011 har att komma med!

RSS 2.0